Başkan Bozbey: Park alanını satmadık, arsa değişimi yaptık

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, park alanını satmadıklarını arsa değişimi yaptıklarını açıkladı.Büyük Birlik Partisi Nilüfer...

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, park alanını satmadıklarını arsa değişimi yaptıklarını açıkladı.
Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın’ın basına yansıyan Ahmet Yesevi Mahallesi’nde park alanı olarak ayrılan arsanın bir inşaat firmasına satıldığı iddiasına ilişkin Nilüfer Belediyesi bir açıklama yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından yapılan açıklamaya göre, Aydın’ın konu hakkında tam bilgi sahibi olmadığı belirtilerek, “Eleştiriye neden olan konu şudur; Balat Uygulama İmar Planı kapsamında konut alanında bulunan 2641 ve 2643 sayılı adaların, enerji nakil hattı altında bulunmaları nedeniyle başka bir alana taşınması yönünde Belediyemize talep geldi. Bu talep incelenerek, insanların sağlığı da göz önüne alınarak enerji nakil hattı altında kalan bu konut alanlarının uygun bir alana taşınarak, yeşil alan haline getirilmesinin uygun olacağı düşüldü.” dedi.
Bu doğrultuda konut alanının toplam büyüklüğü ve yapılanma koşulları aynı kalarak, başka bir arsa ile değiştirildiği belirtilen açıklamada; bu kararın da Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığı belirtildi.
Bu plan değişikliği ile sadece yer değişikliği yapıldığını anlatan Mustafa Bozbey, “Bu değişiklik ile park alanında 860 metrekarelik artış da sağlanmıştır. Park alanının her hangi bir kişiye satışı söz konusu değildir. Böyle bir satış işlemi imar mevzuatı açısından da mümkün değildir.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz