Başkan Bozbey: Türkiye’nin temel sorunu koordine eksikliği

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’nin temel sorununun yerel yönetimler ve altyapı kurumları arasındaki...

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’nin temel sorununun yerel yönetimler ve altyapı kurumları arasındaki koordine eksikliği olduğunu belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ilçedeki mahallelerin nabzını tutmak, halkın ihtiyaç, beklenti ve şikayetlerine yanıt vermek için kahvehane toplantılarını aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey son olarak Demirci Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Soğuk havaya rağmen ilgi ve katılımın yüksek olduğu buluşmada Bozbey, mahalle sakinlerine devam eden projeler ve mahalle komiteleri hakkında bilgi verdi. Bölgedeki okul ihtiyacı, sosyal alan ve parkların yetersizliğinden yakınan mahalle sakinlerinin Başkan Bozbey’e ilettiği temel problem ise ulaşım oldu. Mahalle sakinleri Demirci’yi kente bağlayan Kavaklıdere Caddesi’ndeki yol çalışmasının tamamlanmamasından yakındı.

Reklam
Reklam

"BOZUK YOLLARIN NEDENİ UEDAŞ’IN ALTYAPI ÇALIŞMALARI"

Başkan Bozbey ise mahallelinin tepkisine neden olan bozuk yolların nedeni olarak UEDAŞ’ın geciken altyapı yatırımlarını gösterdi. Bunun üzerine bir vatandaş Başkan Bozbey’e "Neden kurumlar birbiriyle bağlantılı olarak, koordine halinde çalışamıyor. Bu iletişim eksikliği ve planlama hatalarının sıkıntısını neden biz çekiyoruz?" sorusunu yöneltti.

Vatandaşın sitemine karşılık; yerel yönetimler ve altyapı kurumları arasındaki koordine eksikliğinin Türkiye’nin temel sorunu olduğunu belirterek karşılık veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Aslında Büyükşehir Belediyesi çatısı altında belediyeler ve altyapı kurumları arasında iletişimi sağlaması ve yatırım planlamasına yön vermesi gereken ‘AYKOME’ isimli bir kurum var. Ama bu kurum içinde de koordinasyon problemi var." dedi.

Göreve ilk başladığı 1999 yılında AYKOME toplantısında, Bursa’daki tüm belediyelerin başladıkları çalışmalarda altyapı ve üstyapı hizmetlerini aynı anda yapması fikrini savunduğunu anlatan Başkan Mustafa Bozbey, "Belediyeler bu hizmetleri yollar delik deşik olmadan yürütebilmesi için hizmetlerin ve ödeneklerin tek elden yönetilmesini sağlayacak havuz projesi önerisi getirdim. Böylece büyük bir israfın da önüne geçecektik. Ancak bu öneriye önce altyapı kurumları karşı çıktı." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz