Başkan Burma, Derneklerle İftarda Buluştu

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, ilçede faaliyet gösteren hemşehri, kültür ve yardımlaşma derneklerinin başkan ve...

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, ilçede faaliyet gösteren hemşehri, kültür ve yardımlaşma derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile iftarda buluştu.

İftar sonrası dernek başkan ve üyelerine hitaben bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, " Ramazan, bizim yaşamımıza yön ve ışık veren bir ay olması münasebetiyle çok önemlidir. Şükürler olsun ki, onu birlikte yaşıyoruz. Hemşehri dernekleri beni çok etkileyen bir örgütlenme biçimidir. Bir toplum örgütlüyse, orada işlerin daha düzenli olduğu, demokrasinin daha iyi işlediğini söyleyebiliriz."dedi.

Reklam
Reklam

Hemşehri derneklerinin var oluşunun, Atakum İlçesi'nin artısı olduğunu da söyleyen Başkan Burma, " Bu akşam, Havzalılar, Balaçlılar, Gümüşheneliler, Artvinliler, Bayburtlular, Tokatlılar, Doğu Karadenizliler, Kars-Iğdır ve adını sayamadığım pek çok yöreden insanlar burada, biz birlikteyiz ve Atakumluyuz. Bazılarının kozmopolit dediği şeyi biz zenginliğimiz olarak görüyoruz. Atakumda böyle bir ayrım, ötekileştirme yoktur. Çok geniş bir coğrafyadan gelen siz sevgili dostlarım, yörelerinizin folklorik değerlerini buraya taşıyarak, burada çok büyük bir zenginlik oluşturdunuz. Bizim hayata geçirdiğimiz pek çok projemiz var, önümüzdeki aylarda birbiri ardına açacağımız devasa yeni projelerin yapımına da devam ediyoruz. Bunlardan en güzeli ve özeli, siz kültür derneklerinin de içinde yer alacağı Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'dir. Orada size yaklaşık 40 metrekarelik odalar vereceğiz. Ortak kullanacağınız, büyük bir lokaliniz, ürünlerinizin üretildiği, folklorik değerlerinizin devamını sağlama, yeni nesillere aktarmak veya merak eden insanlara göstermek için çalışmalarınızı yapabileceğiniz atölyeler olacak. Türkiye'de böyle bir proje yoktur diye düşünüyorum. Atakum'a, Samsun'a, hatta Karadeniz'e çok büyük katkıları olacaktır."iddiasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz