Başkan Büyükaslan: Öğrencileri yarınlara hazırlamak görevimizdir

Adıyaman Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa tertip ettikleri 2011–2012 Eğitim Öğretim Yılı “Futbol...

Adıyaman Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa tertip ettikleri 2011–2012 Eğitim Öğretim Yılı “Futbol Okul Ligi” takımlarına spor malzemesi dağıtımı yapıldı ve açılış programı düzenlendi.

Belediyespor sahasında yapılacak ve 2 ay sürecek olan müsabakalarda oyuncuların ulaşımı belediye tarafından karşılanacak. Turnuva sonunda ise takım ve futbolcular ödüllendirilecek. Merkez Okulları’nın kapalı halı sahasında başlayan açılış töreninde belediye tarafından temin edilen spor malzemeleri, protokol üyeleri tarafından takımlara verildi.

Reklam
Reklam

Törene Vali Ramazan Sodan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bahri Altun, Kazım Çoban ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Güzel katıldı.

Futbol Okul Ligi açılışı ve malzeme dağıtım töreninde konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahri Altun, “İlköğretim okullarımızdan küçükler ve yıldızlar kategorilerinde toplam 22 okuldan yaklaşık 400 sporcu öğrencinin katılacağı ve 2 ay sürecek olan ‘Futbol Okul Ligi’ni gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." diyerek şöyle konuştu:

"Bu bağlamda sporcu çocuklarımızın kazanmanın ve kaybetmenin önem arz etmediği; centilmenliğin, dostluğun, dürüstlüğün, kardeşliğin yarışacağı bu organizasyonda; çocukların boş zaman etkinliğini en iyi bir şekilde gerçekleştirmek ve beraberinde yetenekli oyuncuları tespit etmek ve ülke futboluna kazandırmak temennisinde olacağız.

Sporcuların ve takımın sergileyeceği her centilmenlik davranışının ödüllendirmesinin ardından takım ruhu olma, kaynaştırıcı birleştirici, saygı ve sevginin harmanlandığı çekirdek gurubu oluşturmak ve sonrasında oluşturulan bu ivmeyi yaygınlaştırmak temel hedefimiz olacaktır. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanımız Sayın Necip Büyükaslan, Mili Eğitim Müdürümüz Sayın Seyfi Özkan, çalışma arkadaşlarım, okul idarecileriyle beden eğitimi öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise yaptığı konuşmada, “Geleceğimizin teminatı olan siz değerli öğrencileri yarınlara hazırlamak görevimizdir. Sizleri bugünlere getiren, yetiştiren, yemeyip yediren, giyinmeyip giydiren fedakâr anne ve babalarınıza teşekkür ediyorum." diyerek şöyle devam etti:

"Sizler gibi güzel evlatlar yetiştirmişler, hayırlı evlatlar olabilmeniz için okula göndermişler. Öğretmenlerin emin ellerine teslim etmişler. Sizleri yarınlara teknoloji ve iletişim araçlarıyla donatarak, çağdaş araç ve gereçlerle yarınlara yetiştiren kıymetli öğretmenlerinize de şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca her sosyal ve kültürel faaliyette olduğu gibi bu spor yarışmalarında da bize büyük destek veren başta Sayın Valimize ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum.”

Adıyaman Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi, spor alanında da yatırım yaptıklarını belirten Başkan Büyükaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye olarak birçok ilklere imza attık. Bunlardan bazıları da spor alanlarında olduğu yatırımlardır. Karapınar Mahallesi’nde belediye spor tesisleri yaptık. Sahamızın zemini sentetik çimden oluşmaktadır. Bu tören orada yapılacaktı. Ama hava muhalefeti dolayısıyla Merkez Okulları’nın kapalı spor sahasında yapmaktayız.

Reklam
Reklam

Ayrıca futbol sahamızın yanında kapalı yarı olimpik yüzme havuzu ile kapalı spor salonumuzun ihalesi yapıldı. Müteahhit firma kazı çalışmalarına başladı. 2 spor salonumuz tamamlandıktan sonra futbol sahamızla birlikte bu tesisleri sizlerin hizmetine açacağız. Çünkü bizim görevimiz sizleri yarınlara hazırlamaktır.

Bu arada bununla yetinmeyip, 2004 yılında seçildiğimiz günden bu yana amatör spor kulüplerimize malzeme yardımı yapıyoruz. İlk defa yaz spor okulları açtık. Belki içinizden birçok öğrencimiz yaz spor okullarımızda devam etmektedir. 8 yılda 5 binin üzerinde futbolcu yetiştirdik. Belediyespor’umuz bu yıl mücadele ettiği kendi grubunda 2. oldu. Play-off karşılaşmalarına girmeye hak kazandı. İnşallah bir hafta sonra Mersin’de başlayacak olan play-off maçlarında başarılı olursa 3. Lig'e çıkma şansını yakalamış olacak.

Hedefimiz, futbola yatkın olan siz değerli çocukları hem Adıyaman’da oynayacak, hem de Türkiye’deki gözde takımlarda oynayacak büyük futbolcular olarak yetiştirmektir. Maşallah gözlerinizden zekâ, bedeninizden enerji fışkırıyor. Niçin bir Tanju Çolak, bir Hakan Şükür ve bir Rıdvan Dilmen olmayasınız. Hepinizde kabiliyet olduğunu görüyorum. İnşallah bu turnuvada keşfedileceksiniz. Değerli futbol hocalarımızın yardımıyla yarınlara yetişeceksiniz. Turnuva dolayısıyla bize destek veren Sayın Valimize, Mili Eğitim Müdürümüze ve de sizleri organize eden, yetiştiren okul müdürü ve öğretmenlerinize teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Vali Ramazan Sodan ise, “Futbol Okul Ligi”nin açılışının hayırlı olmasını dileyerek; “İlköğretim okulları liginin açılışı münasebetiyle sizlere malzeme dağıtımı yapacağız. Sizlerin bedensel ve ruhsal olarak gelişmesi için her türlü spor faaliyetlerini destekliyoruz. Belediyemiz de spor faaliyetleri konusunda sizlere destek veriyor. Adıyaman genelinde spor faaliyetlerini hep destekledik. Özellikle SODES projeleri kapsamında olimpik okullar yaptık. Bütün okulların bahçelerinde basketbol sahaları yaptık. Çim sahalar yaptık. Bütün bunları sizler için yaptık. Çünkü sizler geleceğimizsiniz. Yalnız hem spor faaliyetlerini yapacak, hem de derslerinizi ihmal etmeyeceksiniz. Başarılı olmanız sizlerin en büyük amacınız olmalı. ‘Okul Futbol Ligi’ yarışmasında hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere spor malzemeleri dağıtıldı. Akabinde futbol müsabakasına başlandı. Vali Ramazan Sodan ile Başkan Büyükaslan’ın topa ilk ayak vuruşuyla birlikte başlayan müsabaka, Emniyet İlköğretim Okulu ile Altınşehir İlköğretim Okulu arasında yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz