Başkan Büyükkılıç: Hangi Ülkeye Gitsek Kayserili Yatırımcıyla Karşılaşıyoruz

Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri sanayicilerin, yatırımcıların sınırları...

Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri sanayicilerin, yatırımcıların sınırları aştığını ifade ederek, “Hangi ülkeye gezi ve ticari ilişki amaçlı gittiysek, hepsinde Kayserili bir yatırımcıyı gördük. Yıllar önce oraya giderek yatırımlar yaptıklarını ve ticari zekalarını orada da gösterdiklerine şahit olduk. Bunun devam etmesi gerekir.” dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen kaynaşma toplantısına Başkan Memduh Büyükkılıç’a katıldı. Burada konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin gelişen ve sürekli büyüyen bir şehir olduğunu ifade ederek, bunun yeterli olmadığını daha da ilerisi için, gelecek nesillere daha da yaşanabilir bir şehir ve ülke bırakma adına çok çalışılması gerektiğini dile getirdi. Eskiye göre 'göğsümüzü gere gere ticaret ve sanayi şehri olduk' diyebildiklerini aktaran Büyükkılıç, “Evet geçmişte de sanayi ve ticaret şehri idik. Ama bunu çok söyleyemiyorduk. Ama şimdi söyleyebiliyoruz. Çünkü 3 organize sanayi bölgesi, bir serbest bölgede önemli üretimler yapıyoruz. Yaptığımız ürünleri ihraç ediyoruz. Kayseri gibi bir şehirden dünyanın 150 ülkesine ulaşılıyor ve ürün satılıyor. Bu kolay bir şey değil. O nedenle şimdi ticaret ve sanayi şehri olduğumuzu büyük gururla söylüyoruz. Allah’ımıza şükürler olsun. Ama bu çalışmalar yetmez. Daha da çok çalışmalıyız. Daha çok üretmeliyiz. Bunun için çalışmalıyız.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Büyükkılıç, Kayserilinin bulunduğu her ortamda işini daha iyi yapma adına konuşma yaptığını, görüş beyan ettiğini belirterek, “Sabah namazı sonrası yürüyüş için Ali Dağı'na gittik. Her gidişimizde orada bütün insanlarımızın akın ettiğini ve sabah sporu yaptığını görüyoruz. Orada bile insanımız spor yaparken, işi ile ilgili ne yapacağını, ihracatını nasıl artıracağını, üretimini nasıl çeşitlendireceğini konuşuyor. Bu güzel bir şey. İnsanımız, şehri için, ülkesi için, gelecek nesillere daha refah seviyelerde huzurlu bir ülke bırakma adına kafa yoruyor. Neden insanımızın milli gelirdeki payı 10 bin dolarlardan 40 bin dolara çıkmasın. Bunu yapmalıyız. Yapacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç, birçok ülkeye çeşitli vesilelerle ticaret amaçlı gezi programlarına katıldıklarını hatırlattı. Gittikleri bütün ülkelerde bir Kayserili yatırımcıyı gördüklerini ve bundan dolayı mutlu olduklarını anlattı. En son gittikleri Kazakistan ziyaretinde buna şahit olduklarını ve yetişmiş, eğitimli, bir değil birkaç yabancı dil bilen nesiller yetiştirmenin gerekliliğini gördüğünü ifade etti. Başkan, bir yandan ticaret ve sanayi alanında büyürken, çocuklarımızın da iyi eğitim almaları adına önemli katkı ve çaba içerisinde olunması gerektiğine vurgu yaptı.
Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedefleri olduğunu anımsatan Büyükkılıç, “Sayın Başbakanımız bize Cumhuriyetin yüzüncü yılını yani 2023’ü hedef gösterdi. Geride kalan 100 yıl var. O dönemli ilgili konulan hedefler var. Yine 1071 ve aradan geçen bin yıl sonrasındaki 2071 yılı için konulan hedefler var. İnşallah 2023 ve 2071 yılı için Türkiye’nin hedeflerine ulaşarak, birçok alanda gelişmiş sorunsuz bir ülkeyi yeni nesillere emanet ederiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

TÜMSİAD Kayseri Şubesi Başkanı Nusret Uğurlu, yurt içinde 53 şubesi ve 12 bin üyesi ile yurtdışında 6 şubesi ve 20 temsilciliği ile büyüyen bir sivil toplum kuruluşu olduklarını açıkladı. Van ilinde açılan yeni şube ile birlikte 53’e ulaştıklarını aktaran Uğurlu, Türkiye’nin ekonomik anlamda gelişmesinde etkin rol oynadıklarını ifade etti. Türkiye’de sanayinin gelişmesi adına üniversite sanayi işbirliğine desteğin daha artmasını isteyen Uğurlu, bunun yanında Arge çalışmalarının ön planda tutulması, harcamaların bu yönde artırılmasıyla bilim ve teknolojide daha da ilerleme adına çalışmalar yapılması gerektiğini anlattı. Terör olaylarının da biran önce sonlandırılmasını isteyerek, Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığı ve hiçbir ülke tarafından taciz etmesine de müsaade edilmeyeceğini aktardı. Uğurlu, konuşmasının sonunda şehitler için Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz