Başkan Büyükkılıç: Melikgazi'nin nüfusu 55 ili geride bıraktı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı 2011 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt...

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı 2011 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre ilçe nüfusunun 492 bin 13 kişi olduğunu söyledi. Büyükkılıç, ilçe nüfusunun 55 ilin nüfusu daha fazla olduğunu belirtti.

Memduh Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, Kayseri'nin Anadolu’nun yükselen bir değeri olduğunu, üretimi ve alışveriş merkezleri ile bölge şehir olarak hizmet verdiğini belirti.

Kayseri'nin her yönüyle gelişen ve büyüyen planlı bir şehir olduğuna işaret eden Büyükkılıç, "Örnek ve referans gösterilen ve son 15 yılda gerçekleştirilen yerel yönetim çalışmaları ile takdir toplamaktadır. 2011 Adrese Dayalı Nüfus Sayımı'nda da Melikgazi ilçesinin toplam nüfusu 492 bin 13 olarak tespit edilmiştir. 5 merkez ilçesi bulunan Büyükşehir merkez nüfusu 1 milyon 90 bin 530 olup, Melikgazi merkez nüfusu 492 bin 13 kişidir. Buna göre büyükşehir sınırları içerisindeki beş ilçe arasında nüfusun yüzde 45’si Melikgazi ilçesinde yaşamaktadır. Melikgazi Belediyesi olarak Kayseri ilimizin yüzde 45'ine hizmet vermekteyiz.” dedi.

Reklam
Reklam

2011 nüfus bilgilerinin incelendiğinde 55 ilin genel nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip olduklarının görüleceğini dile getiren Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinin sanayi bölgeleri, ticaret ve üretim merkezleri, planlı ve sağlıklı yerleşimi ile bu nüfus yoğunluğuna modern ve etkin bir belediyecilik hizmeti sunduğunu kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, ilçe halkının temiz bir çevre ile güne başladığını, güvenli ve seri ulaşımı, büyük ölçekli parkları ve sosyal tesisleri ile hizmette bütünlük gösterdiğini ve gecekondulaşmanın adının bile anılmadığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz