Başkan Çakır: Malatya'yı modern bir görünüme kavuşturmaya çalışıyoruz

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Şehrimizi çok daha modern bir görünüme kavuşturmaya, altyapı sorunu olmayan...

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Şehrimizi çok daha modern bir görünüme kavuşturmaya, altyapı sorunu olmayan bir kent oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.
Malatya Belediyesi 2011 yılı kültürel etkinlikleri çerçevesinde 'Büyükşehir Olma Yolunda Malatya: Kent Kimliği ve Kültürü' konulu bir panel düzenlendi. Panelin açılışında konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kentin gelişen şehir olgusuyla bölgenin Yükselen değerlerinden biri olduğunu ifade etti.
Günümüzde sadece ülkelerin değil, şehirlerin de bir yarış içerisinde olduğunu belirten Çakır, yerel yönetim olarak bu yarışta başarılı olabilmeleri halinde, bundan Malatya'nın kazançlı çıkacağını vurguladı.
Sağlıklı bir planlama yapılması gerektiğine işaret eden Çakır, belediyecilik hizmetlerini yaparken sivil topluma ve akademisyenlere kulak vermeyi önemsediklerini söyledi. Çakır, bu çerçevede de akademisyenlerin yaptıkları araştırmanın kendilerine yol gösterici olacağını dile getirdi. Oturum Başkanı İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Taner Tatar, "Büyükşehir Olma Yolunda Malatya, Kent Kimliği ve Kültürü" konulu araştırma yaptıklarını söyledi. Araştırma çerçevesinde 3 bin 200 kişiyle anket yaptıklarını anlatan Doç.Dr. Tatar, "Çalışmamız sırasında merkez ile birlikte bütün ilçeleri tek tek gezdik. Araştırmamızın, kent merkezi, ilçeler ve şehrin ziyaretçileri olmak üzere üç basamaktan oluşuyor." dedi.
Yrd. Doç.Dr. Vehbi Bayhan da yaptıkları araştırma sırasında "Malatya Kent İmajı, Kimliği ve Markası" başlığı altında 19 farklı nokta tespiti yaptıklarını anlattı. Kentte tarım, sanayi ve bilişim toplumunun varlığından söz edilebileceğini vurgulayan Bayhan, bazı tespitleri şöyle sıraladı: "Malatya’yı simgeleyen en önemli ve birinci unsur kayısıdır. Yöresel yemeklerin bir kentin kimliğinde önemi yadsınamaz. Bu bağlamda, Malatya denilince başta analı-kızlı köfte olmak üzere çeşitli köfteler ifade edilmiştir. İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Malatya denilince akla gelen siyaset ve devlet adamlarıdır. Beşeri simgelerden diğer ikisi Battalgazi ve Somuncu Baba’dır. Çevre kirliliği, düzensiz kentleşme ve gecekondulaşma bu olumsuz özelliklerdendir. Malatya denildiğinde halkı hakkında olumlu yargılar, başka bir soruda ölçüldüğü üzere; samimi, sıcak, cömert, dürüst, sakin, çalışkan, geleneksel ve dindar şeklindedir."
Doç. Dr. Hüsniye Canbay Tatar da Malatya’ya dışarıdan gelen ziyaretçilerin seyahat ve tatil anlayışları hakkında anket çalışması yaptığını bu konuda önemli bulgular elde ettiklerini söyledi. Turistlerin gözüyle Malatya’nın samimi, dürüst, sıcak ve insani değerlere saygılı bir kent olduğunu gördüklerini belirten Tatar, Malatya’ya gelen ziyaretçilerin büyük bir bölümünün özsellikle iş amacıyla geldiklerini ve bunların da daha çok 2-5 gün arasında Malatya’da kaldıklarını söyledi. Düzenlenen Panelin sonunda Belediye Başkanı Ahmet Çakır, panelistlere Belediye yayınlarından oluşan birer kitap seti hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz