Başkan Çakır’dan Basın Bayramı Mesajı

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaparak;...

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaparak; “Basın yayın organlarında, görevlerini ifa eden herkesin Basın Bayramını kutluyorum.” dedi.

Başkan Çakır açıklamasında; “Öncelikle bütün gazeteci arkadaşlarımın, gazete, televizyon ve radyo sahiplerinin, muhabirlerinin, perde arkasında çalışan ve her gün gazete çıkarmak için çabalayan matbaa çalışanlarının, televizyonlarda ve radyolardaki teknik personelin, velhasıl, basın yayın organlarında, görevlerini ifa eden herkesin Basın Bayramını kutluyorum. Özellikle sahada işin asıl yükünü omuzlayan muhabir arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Yaptığınız iş çok önemli. Her mesleğin kendine göre mutlaka önemi büyük ama sizler bilgi toplumu adını verdiğimiz 21 YY toplumu için vazgeçilmez bir noktadasınız. Bunun bilincinde olun ki görevinizin sorumluluğu da omuzlarınızda hissedesiniz. Teknolojinin geliştiği, her türlü bilginin çok çabuk yayıldığı günümüzde, doğru ve güvenilir haberi yapabilmek, tarafsız ve sorgulayan basın organlarını kurup hayatını sürdürmek çok zor bir iş. Sizler bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak yegâne güçsünüz. Mesleğinize olan inancınızı yitirmeyin ve bu inancı her geçen gün büyütün ki, bu toplumun gerçek bilgiye, gerçek habere ulaşmasını sağlayabilesiniz. Bir önemli konuda haber yapabilme hürriyetinizdir. Bu gün bile basın, her konuda sansürden uzak, tam manası ile bağımsız bir kimlik sergileyebiliyor diyemiyoruz. Ancak kat edilen mesafe, gelinen nokta ortadadır. Türk Basını, bu gün, demokratik yönetimin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Doğru habere ulaşma ve fikirlerini ifade edebilme hürriyeti demokratik rejimlerin vazgeçilmezidir. Türk basını bu gün dünyada birçok ülke basınından öndedir. Basın özgürlüğünün, bir iletişim hakkı olarak, kapsamının ve içeriğinin genişlemesi, istenilen düzeye gelmesi, ancak, biz siyasilerin, siz görsel ve yazılı basın kuruluşları ve gazetecilerin, ayrıca hukukçuların, aydınların, basınla ilgili meslek örgütlerinin, işbirliği ile bütün tarafların ortak çabası sonucunda, el ele vermesi ile sağlanabilecektir.Türk basınının gelişimi, basın hürriyetinin istediğimiz noktaya gelebilmesi ve bağımsız hür basının teşekkülü için omuzlarınızdaki yükün bilincinde hareket ederek, en az biz siyasiler ve yöneticiler kadar sizlere de iş düştüğünü unutmamalısınız.Şehrimizde yerel yayın yapan televizyon ve gazetelerin ve ulusal haber ajanslarının temsilcilerinin basın bayramını tekrar kutlar, saygılar sunarım.” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: