Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın 490 Köyünü Belediye Hizmetiyle Tanıştıracak

Aydın Beleidye Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ydın merkez köylerin ardından 490 köyün belediye hizmetlerinden yararlanması...

Aydın Beleidye Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ydın merkez köylerin ardından 490 köyün belediye hizmetlerinden yararlanması için kolları sıvadı. Konuyu Mayıs ayında meclis gündemine getireceğini açıklayan Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın 490 köyüne hizmet götürebilmek için şimdiden günün 18 saatini çalışarak geçiridklerini söyledi.

Belediyelerin büyük şehir yasasıyla birlikte köylere hizmet götürmesinin önünün açılmasıyla birlikte Şubat ayı meclis toplantısında Aydın Merkeze bağlı 56 köye beleidye hizmeti götürme kararı alan Aydın Beleidyesi şimdide, Aydın’ın bütün köylerine hizmet götürmek için çalışmalara başladı. Aydın Merkez ve ilçelere bağlı köylerin temizlik, ulaşım ve alt yapı konularında fizibilite çalışmasını tamamlayan Aydın Belediyesi, 490 köye muhtarlıklardan gelen talepler doğrultusunda hizmet götürmeyi planlıyor.

Reklam
Reklam

BÜTÜN İLÇE KÖY MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Bütün köylere hizmet götürme planı çerçevesinde Aydın Merkez ve 16 ilçenin 490 köymuhtarıyla bir araya gelen Aydın Beleidye Başkanı Özlem Çerçioğlu, köylerin sorunlarını 7 yıllık Milletvekilliği döenminden de bildiğini hatırlatrak bu toplantılarla köylerin sorunlarını tekrar köy muhtarlarından dinleyip önümüzdeki günlerde buna göre çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Büyükşehir için hazırlıklar yaptıklarını ve 30 Mart sabahı yapmaya başlayacakları çalışmaları da bir yıl önceden yapmaya başladıkalrını söyledi. Belediye olarak Köy muhtarlarıyla yaptıkları toplantıların yanı sıra sık sık köyleriziyaret edip vatandaşlarla da görüştüğünü dile getiren Başkan Çerçioğlu, “30 Mart sabahı ne yapacağımızı bilen hatta, lanlarımızı uygulaya sokmuşbir şekilde girmekistiyoruz.bunun için bütün köy muhtarlarımız ilebir arayageldik. Köylerin sorunlarını tek tek yeniden tespit edip çözüm için tüm ekibimizle çalışmalarımızı başladık” dedi.

‘1 MİLYAR TL BÜTÇESİ OLACAK’

Reklam
Reklam

Büyükşehir konusunda yaptıkları çalışmalar doğrultusunda yaptıkları tespitleri de anlatan Başkan Çerçioğlu, “Aydın Büyükşehir Belediyesi olduğunda 6 Bin 500 kişilik personeli olacak. Yaklaşık 1 milyar TL de bütçesi olacak. Büyükşehir yasası geçtikten sonra belediye meclisinden aldığımız karar ile merkeze bağlı 56 köye başta çöp toplama olmak üzere altyapı hizmeti götürmeye başladık. Birçok köy camimizi temizledik. Bu memleket hepimizin. Ben Aydın'daki 490 köye hizmet ederim. Bunun için de günde 18 saat çalışıyorum. Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısında Aydın Belediyesi'nin şimdiden 490 köye hizmet götürmesi teklifimi gündeme getireceğim. Ekimle birlikte Aydın’ın her metrekaresine hizmet götürebileceğiz. Mayıs ayında meclise getireceğiz. Meclis üyelerimiz buna uygun görürse bütün köylerimize hizmet götürmeyehazırız ” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: