Başkan Çerçioğlu Öncülüğündeki Yürüşe Sanatçılar Destek Verdi

Aydın’da gün boyu devam eden Gezi Parkı eylemi protesto yürüyüşleri gecede devam etti.Yaklaşık 5 bin...

Aydın’da gün boyu devam eden Gezi Parkı eylemi protesto yürüyüşleri gecede devam etti.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı eylemde Sanatçı Metin Uca’da yürüdü. Eylemin sonlarında iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Göstericiler, kavgaya müdahale etmeyen polislere tepki gösterdi.

Taksim de yaşanan olayları protesto etmek için başlayan ve hükümet karşıtı gösterilere dönüşen eylemlerin 4’üncü gününde Aydın’daki gündüz 3 ayrı yürüyüş yapılırken gecede yürüyüşler sürdü. Nazım Hikmet Ran’ın anma gecesi sonrası Aytepe Anfi Tiyatro’dan yürüyüşe geçen grup ara sokaklardan Zafer Meydanı’na ulaştı. Buradan Adnan Menderes Bulvarı’na yürüyen ve CHP tarafından organize edilen eyleme TGB, ADD ve taraftar grupları ile sivil toplum örgütleri destek verdi. Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü anma törenlerine katılmak için Aydın’a gelen Metin Uca, Ayşen, Kürşat Başar ve Soner Olgun’nun da katıldığı gösteri yürüyüşüne katılanlar Adnan Menderes Bulvarı’ndan Aydın-İzmir Karayolu’na çıktı. Tekrar Adnan Menderes Bulvarı’na dönen grup Abide Meydanı’nda bulunan AK Parti Aydın İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı. Burada da slogan atan göstericiler, hükümeti istifa etmeye davet etti. Meydanda alkol aldıkları da gözlenen göstericeler arasında gösterinin son bölümünde bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Tekme ve yumruklarla birbirlerine saldıran gençlere polisin müdahale etmemesi tepki çekerken, araya girenler gençleri ayırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: