Başkan Cingil Nalas Genel Kuruluna Katıldı

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, 18-20 Nisan 2013 tarihleri arasında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen...

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, 18-20 Nisan 2013 tarihleri arasında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te düzenlenen Güney-Doğu Asya Yerel Yönetim Birlikleri Ağı NALAS'ın 8. genel kurul toplantısına katıldı.

Makedonya Cumhuriyeti Mahalli İdareler Birliği (ZELS)'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, NALAS nezdinde birliği temsilen delege sıfatıyla katılan Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil'in yanı sıra Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Halil Gürol Sökmensüer, Yıldırım Belediye Başkanı ve Birlik Encümen Üyesi Dr. Özgen Keskin, Birlik Genel Sekreteri Zuver Çetinkaya, Birlik Uluslararası İşbirliği Direktörü Mustafa Özkul ve Avrupa'dan çok sayıda belediye başkanı ile birlik temsilcisi katıldı.

Reklam
Reklam

Güney-Doğu Asya Yerel Yönetim Birlikleri Ağı NALAS'ın genel kurulunda, Yıldırım Belediye Başkanı Dr. Özgen Keskin bir yıldır başarı ile yürüttüğü NALAS başkanlığı'na veda ederken, yerine Slovenya Belediyeler Birliği'nden Trzin Belediye Başkanı Anton Persak seçildi. Hırvatistan Cumhuriyeti Belediyeler Birliği Başkanı ve Lukac Belediye Başkanı Djuro Bukvic NALAS'ın 1. başkan bardımcılığına, Romanya Komünler Birliği Başkanı ve Vulcano Bai Belediye Başkanı Emil Draghici 2. başkan yardımcılığına, Kosova Belediyeler Birliği Başkanı ve Shtime Belediye Başkanı Naim İsmajli 3. başkan yardımcılığına seçildi.

Seçimlerin ardından toplantının son günü "Somut Uygulama Çabaları - Bölgesel Bağlamda Yönetimler Arası Mali Reformlar ve Veri Kullanımı Bazlı Uygulamaları" başlıklı oturum yapıldı. Daha sonra ise Dünya Bankası tarafından desteklenen Batı Balkanlar Belediye Finans Dergisi ECA'nin "Sürdürülebilir Şehirler Girişimi ve Güney-Doğu Avrupa Kentsel Ortaklık Programı" toplantısı yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: