Başkan Cingil'den Vali Savaş'a Yeni Yıl Ziyareti

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yeni yıl dolayısıyla Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yeni yıl dolayısıyla Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Cingil, Vali Savaş'ın Kapadokya turizminin lokomotifi olan Göreme'ye büyük katkılar verdiğini belirterek, acısıyla tatlısıyla bir yılı ve sezonu geride bıraktıklarını söyledi.

Cingil, "Göreme 2012 yılında iyi bir sezon geçirdi. Bunun anlamı önemli çünkü bu topyekûn yapılan çalışmalar ve girişimler neticesinde olan bir şey. Sayın Valimiz de bizlere bu noktada ciddi destekler verdi. Kendisine Kapadokya'ya, özellikle de Göreme için yaptığı çalışmalardan dolayı Göremeli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Savaş da, Kapadokya'nın sadece Türkiye'nin değil dünyanın da sayılı turizm merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Göreme'nin turizm kalitesinin arttığına dikkat çeken Vali Savaş, "Turizm çıtamız daha da yükselecek, Göreme-de bunların en başında yer alan bir merkezimiz. Turizmde kalitenin artması birlikte yapılacak bir çalışma neticesinde ortaya çıkacaktır. İlimizin turizm seviyesinin daha da yükselmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyarette Cingil, Vali Savaş'a Göreme'nin simgesi olan Roma Kalesi'nin yağlı boya resmini hediye etti.

Muahbri: Yasin Temel / Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: