Başkan Çoban: "hanak Gelişiyor Ve Büyüyor"

Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, ilçenin gelişip, büyüdüğünü belirtti.

Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, ilçenin gelişip, büyüdüğünü belirtti.

Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, yaptığı açıklamada, "Gelişen ve büyüyen ilçemizin kalite standardını artırmaya yönelik alt ve üstyapı yatırımları büyük bir hızla devam ediyor." dedi.

Başkan Çoban, yıllardır ilçenin en büyük sorunlarından birinin kanalizasyon olduğunu belirterek, bu sorunu çözmek için proje hazırlattıklarını ve bedeli 5.5 milyon TL'lik olan projeyi tamamladıklarını söyledi.

Çoban, yapılan çalışmalar ile ilgili şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"2009'da göreve geldiğimizde önceliğimiz tasarrufa gitmek oldu. Öz kaynaklarımızı harekete geçirdik, harcamadık. Mesela su gelirlerini, emlak gelirlerini vb. gelirleri harcamadık biriktirdik, borçlarımızı ödedik. Bir kısım personeli diğer kurumalara gönderdik, aslında ihtiyacımız olan personeli bile gönderdik, çünkü Belediye nefes alsın gelen ödenekler personel maaşına yetmiyor. Bu nedenle iş yapamadığımız gibi personeline de borçlanıyorduk. Niyet iyi olacak hedef sağlam olacak kafandaki problemleri birleştirip çözüme ulaştığın zaman hedefe kilitleniyorsun. Kesinlikle samimi olmak lazım, Biz göreve geldiğimizde Kanalizasyon bir metre bile yoktu. Yani ortalık pislik götürüyordu. Biz bununla ilgili iller bankası genel müdürüyle, Vali beyle, partililerimizle görüştük yüzde ellisini onlar karşılamak kaydıyla 5.5 milyon TL'lik bir proje gerçekleştirdik. Bunun yer tespiti yapıldı. Alt yapı olmadan yerin üzerine bir şey yapamıyorsun. Fenni hayvan pazarı projesi (serka) kapsamında 600 bin TL'lik bir projeyi geçirdik. Halı saha projemizi geçirdik. Yüksek okulla ilgili fiziki altyapıyı tamamladık ve alt yapımızda diğer ilçelere göre daha sağlıklı, kültür bakanlığından 3 katlı binayı da aldık. Yüksek okulumuz da açılacak. Hedeflerimiz içerisinde belediye sarayını yapmak, bunun içinde iki binayı yıkarak modern bir bina yapmayı hedefliyoruz. Terminalimizde iyileştirme yapacağız. İlçenin girişini düzelteceğiz. Yapılan bu çalışmalar sonucunda ilçemiz gelişecek ve büyüyerek şirin bir ilçe konumunu alacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz