Başkan Dede: İhmalimiz Varsa Onu Gündeme Getirin

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, il dışına çıktığında kullandığı 8 bin liranın gündeme getirilmesine üzüldüğünü...

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, il dışına çıktığında kullandığı 8 bin liranın gündeme getirilmesine üzüldüğünü söyledi. Dede, " Varsa bir ihmalimiz onu gündeme getirin." dedi

Muş Belediye Meclisi, 2012 yılı faaliyet raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Meclisi nisan ayı toplantısı, Faaliyet Raporu’nun görüşülmesiyle devam etti. Meclis Başkanı Muhterem Bozkurt başkanlığında yapılan toplantıda kurum adına konuşma yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, 2012 yılında yapılan çalışmaların meclise sunulduğunu söyledi. Konuşmasında meclis üyelerinin bir aile topluluğu olduğunu ifade eden Dede, burada vatandaşa hizmet için bir arada olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Herkesin adaletli olması gerektiğinin altını çizen Başkan Dede; “Burası bir aile topluluğudur. Her ne kadar siyasi otoritenin siyasi gözlemlerin oturduğu bir salon ise biz diyoruz ki burada halkın huzuru, adalet ve hizmet gelir. Adaletli olmalıyız, hizmeti adalet ışığında yapmamız gerekiyor. Ama bunların dışında parantez açıp ekonomik gücün olması gerekiyor” dedi.

İl dışına gittiğinde kullandığı 8 bin TL’nin gündeme getirilmesinin kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Başkan Dede sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Başbakanımızın riyasetinde düzenlenen toplantıya katılma zorunluluğumuz var. Birçok belediye başkanı, bu toplantıya özel makam aracıyla katılırken, ben uçakla gidiyorum. Ayrıca, bu toplantılarda ilimiz için önemli konuları gündeme getiriyoruz. Son toplantıda da Sayın Başbakanımız, 10 dakika Muş’u konuştu ve Muş’un bölgedeki ihracat üssü olabileceğini açıkladı. Bu konuşmayı ben gururla izledim. Bizim toplantılarda dile getirdiğimiz konular, başbakanımızın dikkatini çekti ve gündeme getirdi. Bunun yanında, 9 yıldır başkanlık görevindeyim ve hiç izne ayrılmadım. İzne ayrılsam bile aynı maaşımı alırım ve vekalet vereceğim arkadaş da maaş alır. Buna rağmen, il dışına gittiğimde kullanılan 8 bin TL’nin burada gündeme gelmesine doğrusu üzüldüm. Varsa bir ihmalimiz onu gündeme getirin. Aksaklıklara, yolsuzluklara müsaade etmeyin.”

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylamada AK Parti’nin evet oylarıyla 2012 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: