Başkan Dede, Otobüs Şoförlerini Uyardı

Belediye Başkanı Necmettin Dede, valilik ve üniversiteden, otobüslerin yetersiz olmasından dolayı, öğrencilerin mağdur olduğu yönünde tepki geldiğini söyledi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, valilik ve üniversiteden, otobüslerin yetersiz olmasından dolayı, öğrencilerin mağdur olduğu yönünde tepki geldiğini söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) hattında çalışan otobüs şoförleriyle toplantı yapan Dede, aksi takdirde yeniden ihale yapacağını belirtti.

Öğrencilerin mağdur edildiği yönünde, valilikten ve üniversitenin kendilerine yazı gönderdiğini ifade eden Dede, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin mağdur edilmesine en fazla ben karşıyım. Bize gelen yazılar üzerine sizinle toplantı yapmayı uygun gördüm. Bize gelen yazıda otobüslerin yetersiz geldiği ve öğrencilerin mağdur edildiği belirtilmiş. Üniversiteden gelen yazıda ayrıca 10 hat ihalesinin daha yapılması istenmiş. Yazıya göre öğrenci sayısı 4 bin 500 olmuş. 20 hat için ihaleye çıkmıştık. Ama 10 hattı kiraya verebildik. Diğerlerini kiralayan olmadığı için yeni ihale yapmadık. Eğer sizler işinizi hakkıyla yapmazsanız ve öğrenciler mağdur edilirse, tekrar ihaleye çıkarım. İşinizi düzenli yaparsanız, bu otobüsler yeterli gelir. İşinizi düzenli yapmadığınız için şikayetler geliyor. Bu şikayetlerin önünü kesecek olan sizlersiniz."

Reklam
Reklam

Otobüs şoförlerinden kooperatif kurmalarını isteyen Dede, kooperatifin sürücülerin yararına olacağını kaydetti.

Dede, "Kooperatifiniz olursa, sıkıntılarınızı ve şikayetlerinizi ilgili makamlara daha rahat ulaştırırsınız. Toplu halde hareket ederek, sıkıntıları çözmeniz güç olur" dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz