Başkan Dede’den Cumhurbaşkanı Teşekkürü

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 2 günlük Muş-Bingöl ziyaretini takip eden vatandaşlara...

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 2 günlük Muş-Bingöl ziyaretini takip eden vatandaşlara teşekkür etti.

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Dede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 29 yıl sonra Muş’a gelen ilk Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlattı. Muşluların Cumhurbaşkanı özleminin gözle görüldüğünü ifade eden Dede; “Sayın Cumhurbaşkanımız 29 yıl aradan sonra Muş’a gelen ilk cumhurbaşkanıydı. Zaten hemşehrilerimizin, gerek valilik önünde, gerek belediye meydanında ve gerekse de yol güzergahında bu özlemi belli oluyordu. Sayın Cumhurbaşkanımıza yoğun bir sevgi gösterisi vardı” dedi.

Reklam
Reklam

Gezi öncesi, Vali Ali Çınar’ın direktifleri doğrultusunda hazırlık yaptıklarını ifade eden Dede, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti öncesi Sayın Valimizin direktifleri doğrultusunda gerek yolların temizlenmesi ve onarılması, gerekse de belediye meydanının dizayn edilmesi için tüm birimlerimiz büyük çaba sarf ettiler. Nihayetinde Sayın Cumhurbaşkanımız Muş’a ayak bastıktan, gidene kadar gördüğü ilgi karşısında çok memnun kaldı” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ‘Çözüm Süreci’nde büyük katkı sağladığını savunan Dede şunları kaydetti; “Bu ziyaretin, Sayın Başbakanımızın başlatmış olduğu ‘Çözüm Süreci’ne de büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız, bu süreçle ilgili ilk konuşmasını Muş’ta yapmış ve barışın ne kadar önemli olduğunu söylemiştir. Zaten hemşehrilerimin ilgisi de barışa olan özlemin bir parçasıdır. Çünkü bu bölge gerçekten bu sorunun bitmesini ve barışın gelmesini arzulamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dediği gibi, hepimiz kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek için, fert olarak da, siyaset olarak da, devlet kurumları olarak da olağanüstü çaba göstermeliyiz.”

Reklam
Reklam

Muşluların misafirperverliklerini Cumhurbaşkanı Gül’e de gösterdiğini belirten Dede,“Ziyaret boyunca hemşehrilerimin yakın ilgisi, Sayın Cumhurbaşkanımızı olduğu gibi bizi de mutlu etmiştir. Hemşehrilerim, kanındaki asaletin ne boyutta olduğunu göstermiştir. Bayrağını kapan Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamaya geldi. Bu da hemşehrilerimin misafirperverliğini göstermektedir. Anadolu insanının sıcakkanlılığını ve misafirperverliğini tekrar gördük. Bu sıcaklık, Sayın Cumhurbaşkanımızı gururlandırmış ve Muş-Bingöl gezisinden duyduğu memnuniyeti twitter üzerinden de paylaşmış, şehrimize ve insanlarımıza olan sevgisini tekrar göstermiştir. Cumhurbaşkanımızın Muş’a geldiği andan itibaren, sevgisini ve misafirperverliğini gösteren değerli hemşehrilerime ve tüm belediye personeline tek tek şükranlarımı sunuyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz