Başkan Demir: Yeniçubuk, bölgenin tarım ve hayvancılık merkezi olacak

Sivas Yeniçubuk Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2012 yılında yapılması planlanan hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Mustafa...

Sivas Yeniçubuk Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2012 yılında yapılması planlanan hizmetlerle ilgili bilgi verdi.
Mustafa Demir, 2011 yılında beldenin altyapı ve üst yapısı ile ilgili çalışmaları büyük oranda tamamladıklarını 2012 yılında ise bölgedeki yerleşim yerlerinin merkezi konumunda olan Yeniçubuk beldesinin ekonomik alanda gelişmesini sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini belirtti.
2012 yılında öncelikli hedeflerinin tehdit oluşturan derelerin ıslahı konusunda olacağını kaydeden Demir, şöyle devam etti: "Kasabamız konum itibarı ile coğrafi olarak dağ eteğine kurulmuş bir yerleşim birimidir. Bu konumdan kaynaklanan ve yerleşim alanlarını tehdit eden 5 adet ıslahı gereken dere bulunmaktadır. Küresel ısınmalar nedeniyle anlık yağışlar meydana gelmekte ve bu aşırı yağışlar kasabamızı devamlı olarak can ve mal kaybı yönünden tehdit altında tutmaktadır imkânlar ölçüsünde DSİ ile işbirliğine gidilerek derelerin ıslahına çalışılacaktır."
Belde geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu kaydeden Demir, "Önceki yıllarda bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri bulunan beldemizin tekrar eski günlerine kavuşması amacıyla imar planında hayvan pazarı olarak gözüken yere yeniden bir pazar kurulması yoluna gidilecektir. Mera olarak gözüken bu alanın ilk olarak meralık vasfı kaldırılacak, bununla ilgili yazışmalarımız devam etmektedir.” diye konuştu.
Yeniçubuk beldesinin son yıllarda ekonomik olarak bir canlanma gösterdiğini, bunun da başlıca nedeninin tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Mustafa Demir, şunları kaydetti: ”Beldemiz konum itibarı ile çevre yerleşim birimlerinin merkezi durumundadır. Bu durumdan faydalanarak tek geçim kaynağı olan, tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak yerleşim birimi içerisinde bulunan besi ahırlarının beldenin batı kısmında yerleşim yerinden uzakta bir alanda tarımsal amaçlı site kurarak, büyük baş hayvan, küçükbaş hayvan ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve buna bağlı yan ürünlerin et, süt, deri gibi üretimini sağlama amacı ile planlama yapılarak ahırların dışarı alınması sağlanacaktır."
Başkan Demir, üreticilere ve çiftçilere daha geniş imkânlar içinde ürettiklerini pazarlama ve satış imkânı sunmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz