Başkan Dinç: Yeni hükümet konağı Fatih Stadı yerine yapılabilir

Çankırı Beldiye Başkanı İrfan Dinç yeni yapılacak hükümet konağının nereye yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Gönlünden...

Çankırı Beldiye Başkanı İrfan Dinç yeni yapılacak hükümet konağının nereye yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. Gönlünden geçen yerin Fatih Stadı'nın yıkılarak oraya yapılmasından yana olduğunu ifade etti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç Çankırı Belediyesi'nde bulunan başkanlık makamında yaptığı basın toplantısında Çankırı için neler yapacaklarını anlattı. Başkan Dinç, "Seçim kaybetme pahasına da olsa Kentsel Dönüşüm gibi önemli projelere başladık." dedi. Çankırı hükümet konağının şimdiki binasının yıkıldıktan sonra eskisi gibi yeşil alan olarak düzenleyeceklerini belirten İrfan Dinç, "Şehrin gelişiminin Kastamonu tarafına doğru olmasını istiyoruz. Ancak o bölgedeki bahçelerin yok olmasına belediye başkanı olduğum sürece izin vermeyeceğim." ifadesini kullandı. Şehir merkezindeki stadyumun da şehrin gelişimi açısından kaldırılması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı İrfan Dinç "Yeni yapılacak hükümet konağı için benim gönlümden geçen yer Fatih Stadı'nın yıkılarak oraya yapılmasından yanadır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İrfan Dinç, bazı projelerin yarım kaldığını hatırlatarak, "Bunun sebebi de Karayolları'nın şehrin Ankara tarafından başlayıp Kastamonu yolu üzerindeki yem fabrikası arasında kalan şehir içi geçişiyle ilgili çalışmanın tamamlanmamasıdır. Tekrar masraf yapmamak için Karayolları'nın çalışmasının bitmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Hazırladıkları 18 proje hakkında bilgi veren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, şehrin her noktasında önemli işlere imza atmak için, kentsel dönüşüm, kent park, insanların vakitlerini en iyi şekilde geçirebilecekleri yeşil alanlar yapacaklarını ifade etti. Hazırladıkları projeler arasında şehitlik projesinin de yer aldığını söyleyen Dinç, “Ben bir gazi çocuğuyum. Rahmetli babam çocukken bize askeri talimler yaptırırdı. Biz Kore Savaşı anılarıyla büyüdük. Şehir merkezimizde bir şehitlik anıtımızın olmaması bizi şehitlik yapmaya iten sebep oldu. Çankırı’da şehitlik parkı ve anıtının yapılacağı yerin, İstiklal yolu olarak tescillenen İstasyon kavşağının olduğu yerdir. Burada ayrıca Kurtuluş Savaşı'nı anlatan rölyefler, İstiklal Yolu Panoramik Müzesi de yer alacak.” dedi.

Reklam
Reklam

İrfan Dinç belediye binasının hemen yanına 'Milletin Adamları' isimli bir proje hazırlayarak, Türkiye demokrasisinde önemli yeri olan Başbakanlar Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’ın büstlerinin yapılacağını söyledi. Dinç, 18 projenin 18 ayda bitirileceğini de ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz