Başkan Doğan 17 Ağustos Mesajı Yayınladı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 17 Ağustos 1999 depremin 13. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajla...

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 17 Ağustos 1999 depremin 13. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajla hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diledi.

Üzücü depremin 13. yıldönümünde Başkan Doğan, “Hepimizi derin acılara boğan ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 13 yıl geçti. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması hepimizin ortak temennisidir” dedi.

Depremin değil kalitesiz binaların can aldığının herkes tarafından kabul edilen bir gerçek olduğunu söyleyen Doğan, “Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. 17 Ağustos depremi, ülkemize yaşattığı acılar dışında köklü değişikliklerin yapılmasının zorunluluk olduğunu hatırlatan önemli bir gün olarak tarihimizde yer alıyor. Binlerce insanımızı kaybetmenin acısı, Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu bir kez daha hatırlattı, ancak beraberinde depreme karşı alınacak önlemler, deprem sonrasında yapılacaklar konusunda da ne kadar geride olduğumuzu gün yüzüne çıkardı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Depremleri en az can ve mal kaybıyla atlatabilmek için, bu alandaki eksikliklerimizin tespit edilmesi, gerekli örgütlenmelerin yapılması ve etkili denetim mekanizmalarının hayata geçirilmesi büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Doğan, “İzmit Belediyesi olarak son derece duyarlı ve sistematik bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmalarımız kapsamında Jeofizik Mühendisleri Odası ile protokol imzalandı ve Türkiye’de belediyecilik anlamında bir ilk olarak parsel bazında zemin etütleri yapıldı. Deprem sonrasında ağır, orta ve az hasar alan binalar için birçok işlem yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir. Hasarlı binaların yıkımı ile ilgili olarak yetkili kurumlara bilgilendirmeler yapılmıştır. Orta hasarlı olan ancak gerekli güçlendirmeleri yapılmayan binalarda güçlendirme ruhsatı işlemleri tamamlanmamış ve bu binalar ağır hasarlı konumuna düşürülmüştür. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’müz tarafından sokak sokak her bina ölçeğinde çalışmalar yapılarak sınırlarımız içinde bulunan alanda Kentsel Risk Analizi Raporu hazırlanmıştır. Deprem sonrasında yasal bir zorunluluk haline gelen zemin etütleri profesyonel bir ekip tarafından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca onaylı laboratuarlarca gerçekleştirilmektedir. Depremin hasarlarını en aza indirmeyi amaçlayan bu çalışmalarımızı plansız ve kaçak yapılaşmaya kesinlikle taviz vermeyerek devam ettiriyoruz. Teknik anlamda gerçekleştirilen bu çalışmaların dışında birinci derecede deprem kuşağında bulunan ancak depreme karşı yeterince bilgi sahibi olmayan halkımızı bilinçlendirmek amacıyla periyodik aralıklarla “Doğal Afet Bilinçlendirme Eğitimleri” düzenliyoruz. Lise ve dengi okullarda verilen bu eğitimlerden sonra ‘Deprem El Kitapçığı’ dağıtıyoruz. Yaptığımız tüm bu çalışmalar ile olası bir depremde bir kez daha aynı acıları yaşamamak en büyük hedefimiz. Biz gerek eğitimler gerekse teknik denetimler ile depreme yönelik bir takım önlemler alıyoruz. Ancak bu konuda halkımızın da duyarlı olması gerekmektedir. Bina yapımından eşyalarının yerleşimine, deprem anında yapılması gerekenlere ve çocuklarımızın deprem konusunda eğitilmesine kadar hassasiyet göstermeleri önemli bir gerekliliktir. Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyor, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: