Başkan Doğan İzmek Kursiyeri Oldu

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İZMEK bünyesinde hizmet veren yağlı boya kursunu ziyaret etti....

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İZMEK bünyesinde hizmet veren yağlı boya kursunu ziyaret etti. Kurs öğretmenleri Kamuran Özben, Semra Güven ve Dilek İlgen tarafından sürdürülen kursta eğitim alan kursiyerlerin eserlerini inceleyen Doğan, çalışmaların son derece profesyonel olduğunu ve bazı tablolara hayran kaldığını söyledi. Belsa Plaza B-Blok’taki kursu ziyaret eden Doğan’a Başkan Yardımcısı Ayhan Acar ile aynı zamanda yağlı boya kursiyeri olan Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk eşlik etti.

Reklam
Reklam

Kursiyerler tarafından yapılan çalışmaları hayranlıkla inceleyen Başkan Doğan, “Sizleri görmek için buradayım. İzmitliler İzmit’i sanatla dolu dolu yaşasınlar istiyoruz. Bizim tarihimiz sanatla içi içe olan bir tarih. Peygamberimiz, Osmanlı padişahları, Mustafa Kemal Atatürk her zaman sanata yakın olmuş ve sanatı desteklemiştir. Bizde onların yolundan gidiyor ve sanatı destekliyoruz. Sokakta sanat var projesini başlattık. Cumhuriyet Parkı içinde bulunan Sanat Galerisi’nde, Saatçi Ali Efendi Konağı’nda, İzmek kurslarında, mahalle konaklarında sanat çalışmalarına olanak sağlıyoruz. Çok yakın zamanda açılacak olan Cumhuriyet Parkı çok yakında şehir merkezindeki sanat merkezlerimizden biri haline gelecek. Biz sanat dostu bir belediyeyiz” dedi.

Sanatın kişisel gelişimde büyük önemi olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, “Ben matematik-fen öğrencisiydim. Sayısal derslerim iyi olduğunda kendim için iyi bir şey yaptığıma inanır, resime, müziğe, edebiyata ağırlık vermezdim. Meğer büyük hata yapmışım. Sonrasında bu dalların insanın düşünce sisteminde ne kadar önemli olduğunu anladım ve bu eksiğimi telafi için çalıştım. Gençlere her zaman söylüyorum. Sanatla iç içe olsunlar. Sanatsal aktivitelere katılsınlar” dedi.

Reklam
Reklam

Sanata olan ilgisinin üst düzeyde olduğuna vurgu yapan Doğan, edebiyatı, şiiri, müziği çok seviyorum. Sanat bambaşka kapıları bize açıyor diyerek sanatla iç içe olduğunu dile getirdi. Kursiyerlerin çalışmalarını dikkatle inceleyen Doğan, fırçayı eline alıp yağlı boya tablosu üzerinde çalışmalar yapmayı da ihmal etmedi. Kurs hocaları, İZMEK’in yeni kursiyerinin Başkan Doğan olduğunu dile getirerek kendisinin sanata çok yatkın olduğunu söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: