Başkan Doğan'dan Alevi Kültür Derneği'ne Ziyaret

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Tavşantepe Mahallesi Ata Sokak No 46’da yeni açılan İzmit...

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Tavşantepe Mahallesi Ata Sokak No 46’da yeni açılan İzmit Alevi Kültür Derneği binasını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette İzmit Alevi Kültür Derneği Başkanı Engin Ediş ve dernek üyeleri hazır bulundu.

Aleviliğin kültürümüzün bir parçası olduğunu söyleyen Başkan Doğan, kültür derneklerinin önemine işaret ederek, "Alevi ya da Sünni, aslında hepimiz bir bütünün parçalarıyız. Bizi birbirimize bağlayan saygımızdır, birliğimiz ve dirliğimiz arasındaki kopmayan sevgi bağımızdır. Kültür dernekleri ve hemşeri dernekleri, aslında bu toprakların zenginliğinin göstergeleridir. Yeni kuşakların geçmişten gelen bu kültürel zenginliği ve toplumları birbirine bağlayan sevgi bağını güçlendirmesinde böylesi derneklerin büyük önemi vardır. Çalışmalarımızda toplumu her zaman geniş bir perspektiften görerek hizmet vermeye gayret ettik. Camiler konusunda nasıl hassas davranıyorsak, cem evleri konusunda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Camilerimiz ve cem evlerimizin iç mekanlarını dönüşümlü olarak yılda en az 3 kez temizleyerek, hijyen koşullarını korumaya çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Samimi bir ortamda geçen ziyaret sırasında dernek üyeleri çalışmaları hakkında Başkan Doğan’a bilgi verdiler. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve İzmit Belediyesi’nin kendilerine her zaman destek olduğunu belirten dernek yetkilileri çalışmaları dolayısıyla Başkan Doğan ve ekibini kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: