Başkan Dündar: Kentsel Dönüşüm Osmangazi’den Başlamalı

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’da kentsel dönüşüm önce Osmangazi’den başlamalıdır. Kentsel dönüşüm...

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’da kentsel dönüşüm önce Osmangazi’den başlamalıdır. Kentsel dönüşüm ancak bu şekilde başarıya ulaşır.” dedi.
Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun (BGKP) 215’inci toplantısı Yeni Asya Derneği ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, son dört yılda bin 166 projeyi hayata geçirdiklerini ve 109 mahallede 30 bin nüfusa hizmet sunduklarını kaydetti.
İlçedeki kamulaştırma faaliyetlerine dikkat çeken Dündar, yol açabilmek ve park yapabilmek için şimdiye kadar 172 bin 636 metrekare alanı kamulaştırdıklarını dile getirdi. Dündar, trafiği rahatlatmak adına da 4 katlı otoparkı hizmete açtıklarını, sayıyı 10’a çıkartacaklarını ifade etti.
“DÖNÜŞÜM OSMANGAZİ’DEN BAŞLAMALIDIR”
Kentsel dönüşüm konusundaki görüşlerini açıklayan Dündar, şöyle konuştu: “Eski bir şehri yıkıp yeniden yapmak kolay değil; ancak şehirlerin yenilenmesi kaçınılmazdır. Kentsel dönüşüm ile şehir merkezi tenhalaşmalı ve yayalaştırılmalıdır. Bursa adım adım yenilenecek. Biz Osmangazi’yi mahalle mahalle değil bir bütün olarak ele alacağız. Böyle olması daha sağlıklı bir sonuç sağlayacaktır. Eğer Bursa’da kentsel dönüşüm olacaksa bu süreç kesinlikle Osmangazi’den başlamalıdır. Kentsel dönüşüm ancak bu şekilde başarıya ulaşır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: