Başkan Dündar'dan kadınlara destek

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kadınlara ve işsizlere yönelik meslek edindirme ve istihdam...

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kadınlara ve işsizlere yönelik meslek edindirme ve istihdam projelerini kararlılıkla yürüttüklerini söyledi. Dündar, istihdama yönelik projelerle ilgili sivil toplum örgütlerinin projelerine de tam destek vereceklerini açıkladı.
Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUKİAD) Başkanı Özlem Baş ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul eden Dündar, belediye olarak istihdama önemli bir destek sağladıklarını kaydetti.
Osmangazi Belediyesi bünyesinde oluşturulan İŞ-KUR Masası’na başvuran vatandaşlara yardımcı olduklarını ve yüzlerce kişinin bu şekilde iş sahibi olduğunu anlatan Dündar, bunun dışında özellikle kadınların rağbet ettiği meslek edindirme kurslarının da bu alanda önemli bir işlev gördüğünü vurguladı.
Osmangazi Meslek Edindirme Kursları(OSMEK)’nın ev kadınlarının meslek edinmelerinin yanı sıra cesaretlenmelerini de sağladığını kaydeden Dündar, istihdam ve mesleki eğitimle ilgili resmi sivil birçok kurumla işbirliği yaptıklarını ifade etti. Dündar, bu tür projelerde sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklık yapabilecekleri gibi her zaman destek vereceklerini de sözlerine ekledi.
BUKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Baş da dernek olarak kadınların iş yaşamında daha etkin olması ve daha fazla iş yaşamında yer alması için çaba gösterdiklerini söyledi.
Nitelikli kadın iş gücünün oluşturulması için projeler ürettiklerinin altını çizen Baş, "BUKİAD olarak ara eleman yetiştirme noktasında çalışmalar yapıyoruz. Düzenlediğimiz kurslarla özellikle otomotiv sektöründe birçok kadına istihdam olanağı sağladık. Bundan sonra Avrupa Birliği fonlarından da yararlanmak istiyoruz. Belediyeyle de işbirliği yapmak istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz