Başkan Ergün Afyon Tıbbi Atık Tesisleri'ni İnceledi

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi'nin koordinasyon toplantısı için bulunduğu Afyon'da, Tıbbi Atık Bertaraf...

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi'nin koordinasyon toplantısı için bulunduğu Afyon'da, Tıbbi Atık Bertaraf Tesisleri'ni inceledi.

İncelemeye Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Yazı İşleri Müdürü Cem Çöllü, Besot A.Ş. Genel Müdürü Yasemin Buket Aktan, İmar ve Şehircilik Müdürü Türkan Köroğlu ve Avukat Cemile Uysal da katıldı. Manisa'ya da tıbbi atık bertaraf tesisi yapımı için Manisa Belediyesi ile protokol imzalayan Miroğlu Temizlik Ltd. Şti. Genel Müdürü Ramazan Avcı'nın da hazır bulunduğu inceleme gezisinde, Avcı, Manisa Belediyesi heyetine Afyon'daki tesislerle ilgili bilgi verdi. Yap-işlet-devret modeliyle tesisi Afyon'a kurduklarını anlatan Avcı, Manisa'ya da bu denli modern bir tesis kazandıracak olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

"BU TESİSLER KENTLER İÇİN ÖNEMLİ"

Mart ayında Miroğlu Temizlik Ltd. Şti. ile Manisa'ya tıbbi atık bertaraf tesisi kurulması konusunda protokol imzaladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Yap-işlet-devret modeliyle Miroğlu Temizlik ve Besot A.Ş. ortaklığıyla Manisa'mıza da kısa süre içinde tıbbi atık bertaraf tesisini kazandıracağız. Yaptığımız incelemede, Afyon'da bulunan tesisin kentler için önemini anladık. Bunun yanında atıkların nasıl toplandığı ve imha edildiği konularında da bilgi aldık. Oldukça modern ve hijyenik olan bu tesisin aynısının Manisa'ya kurulacak olması, sevindirici. Yıllardır Manisa, bu hizmeti dışarıdan alırken, artık kendi kendine yeter hale gelecek. Manisa'mıza kurulacak olan tıbbi atık bertaraf tesisimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Tıbbi Atık Bertaraf Tesisi'nin Manisa Belediyesi mevcut Atık Su Arıtma Tesisleri'nin yanına yapılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Mevcut arıtma tesisimizin de bilindiği üzere kapasitesini arttırmak için girişimlerimizi başlatmıştık. Sürekli olarak büyüyen ve gelişen kentimizin atık tesislerinin en üst kapasitelerde ve modern olması, bizim için çok önemli. Halkımızın sağlığını ön planda tutarak, bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşallah katı atık bertaraf tesisi ile ilgili de hayırlı bir gelişme olması durumunda kentimizin atık problemini tamamen çözeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: