Başkan Ergün'den 23 Nisan Mesajı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda...

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda çocukların geleceğin teminatları olduğuna vurgu yaparak “Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri, iyi bir eğitim alabilmeleri için Manisa Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclis’imizin açılış tarihi değil aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Milli egemenlik kavramı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesidir. Türk Milletinin, her türlü imkansızlıklara rağmen, kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk insanının azim ve kararını ortaya koymuş, bağımsızlığa doğru gidilen yolda tüm düşünceler TBMM çatısı altında ele alınarak hayata geçirilmiştir. 23 Nisan 1920 tarihi bu açıdan Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü, bir bayram olarak tüm çocuklara armağan etmiş ve bu yönüyle de dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır.”

Reklam
Reklam

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, çocuklara yönelik büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak bugünü Türk çocuklarına armağan ettiğini hatırlatan Başkan Ergün yayınladığı mesajda şöyle devam etti:“Ulu Önder Atatürk; ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milleti yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir’ demiştir. Bugün bizlere düşen görev de, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Çocuklar, geleceğimize aydınlık verecek fidanlardır. Ne kadar bu fidanları doğru yetiştirirsek, gelecekte o kadar güzel meyve alabiliriz inancındayım. Bizler de Manisa Belediyesi olarak çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanmaları için çocuk kulüpleri, kreş, oyun alanları ve spor alanlarının sayısını arttırdık. Ayrıca yakın zamanda Çocuk Evi ve Çocuk Trafik Eğitim Parkı projelerimizi de hayata geçirerek, onların eğitimlerine katkımıza devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri, iyi bir eğitim alabilmeleri için Manisa Belediyesi olarak üzerimize düşeni bugün olduğu gibi, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: