Başkan Evcilmen, Bisiklet Ekibini Çanakkale'ye Uğurladı

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümünde bisikletle Antalya'dan Çanakkale'ye toprak götürecek ekibi uğurladı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümünde bisikletle Antalya'dan Çanakkale'ye toprak götürecek ekibi uğurladı.

Bisiklet tutkunu 7 arkadaşı ile Antalya'dan Çanakkale'ye 910 kilometre yol kat ederek ulaşacak Adem Ulaş, Muratpaşa Belediyesi'nden yola çıktı. Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümünde Çanakkale'ye ulaşacak ekibi Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen uğurladı.

Evcilmen, yaptığı konuşmada, üçüncü kez Çanakkale'ye gidecek olan 7 kişiyi cesaretlerinden ötürü kutladığını belirterek, "Bu proje birkaç amaç taşımakta. Kurtuluş Savaşı'nı unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Bu açıdan, bu özveriyi çok önemsemekteyim. Bisiklet sporunun gelişimi, gençlere örnek olunması açısından da son derece önemli. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Belediyeden aldıkları toprağı Çanakkale'ye götürüp, sembolik de olsa bu anı, manevi duyguları oraya taşıyacaklarını kaydeden Evcilmen, "Enerjileri bol olsun, pedalları güçlü olsun güç, kuvvet ve başarı diliyorum" diye konuştu.

Bisiklet ekibinin lideri Adem Ulaş, Çanakkale'de şehit düşen ecdatlarına karşı vefa borcunu ödemek istediklerini, zorlu doğa koşullarına rağmen şehitler için pedal çevirerek 910 kilometre yol katedip Çanakkale'ye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: