Başkan Evcilmen; “engellilerimizin Yanındayız”

Engeliler Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman...

Engeliler Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Hepimiz birer potansiyel engelli adayıyız” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nce Engelliler Koordinasyon Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği düzenlendi. Altı Nokta Körler Derneği, Sakatlar Derneği, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Antalya Şubesi üyeleri, dernek temsilcileri ve ailelerinin katıldığı program yoğun ilgi gördü. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, CHP Kepez İlçe Başkanı Halil Bahar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çevre esnafı da programda engellileri yalnız bırakmadı.

Reklam
Reklam

Etkinlik alanında, engelli çocuklarla tek tek ilgilenin aileleriyle sohbet eden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Hepimiz birer potansiyel engelli adayıyız. Birçok programa katılıyorum. Ama beni en çok duygulandıran, en çok etkileyen engelli çocuklarımızın kazandıkları becerileri bizlere ve ailelerine sundukları bu tür etkinliklerdir. Bu hafta Engelliler Haftası. Yarının ne getireceğini kimse bilemez. Unutulmaması gereken bir konu var ki, gelişmiş ülkelerin gelişmişlik kriterleri arasında engellilerine verdiği önem ilk sıralarda gelmektedir. Engellilerimize iş ve eğitim olanağı sağlayarak toplumun birer parçası olduklarını tümüyle gördüğümüz zaman, engelliler günü diye bir güne de gerek kalmayacaktır” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural da öncelikle engellilerin günlük hayatta karşılaştıklarını engellerin kaldırılması gerektiğine vurgu yaparken, Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi, Muratpaşa Belediye Binası’nda yapılan örnek düzenlemeler için teşekkür etti. Programda sahne alan Antalya Engelliler Sanat Evi Korosu üyeleri, şarkıları ve danslarıyla konuklardan büyük alkış aldı. Başkan Süleyman Evcilmen, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve parti yöneticileri de koruya katılarak şarkılara eşlik etti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı, konuklara yemek ve aşure ikramının ardından sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz