Başkan Evcilmen’den Hava Kirliliği Uyarısı

Antalya’nın hava kirliliğine dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak üzere Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen...

Antalya’nın hava kirliliğine dikkat çekmek ve toplumsal bilinci artırmak üzere Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen fotoğraf ve resim yarışmalarının ödül töreni gerçekleşti.

Fotoğraf yarışmasında Emre Baylan birincilik, Emel Altay ikincilik ve İbrahim Laleli üçüncülük ödülünü aldı. Görevde olması nedeniyle ödül törenine katılamayan Baylan’ın ödülünü DHA Muhabiri Özgür Öztürk alırken, İbrahim Laleli ödülünü Muratpaşa Belediyesi Başkanı Süleyman Evcilmen’in elinden aldı.

Hava kirliliğini çözümünde kamuoyu bilinci oluşturmak üzere 24 Aralık 2012 tarihinden bu güne ‘Hava Kalitesi Yaşam Kalitesi’ adlı kampanyayı sürdürdüklerini belirten MMO Başkanı Hüseyin Barut, “Hava kirliliğini çözmenin en önemli noktasının kamuoyu bilincini oluşturmak olduğundan yola çıkarak, çocuklarımıza yönelik resim yarışması, yetişkinlere yönelik fotoğraf yarışması düzenledik. Katılan tüm öğrencilerimize ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Antalya’da temiz hava soluyana kadar bu sosyal sorumluluk bilincimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Antalya’da daha öncede hava kirliliğinin görüldüğünü hatırlatan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Ben Antalya Şube Başkanı iken üç yıl arka arkaya kendi çabamla raporlar oluşturup sergiler oluşturup Antalya’nın hava kirliliğine dikkat çekmiştim. Sorunun muhatabı kurumlara raporlar göndermiştim. O dönemlerde bu çabaların sonucunu almıştık. 900-850 mikrogram metreküp partikül madde oranlarına bağlı hava kirliliğini temiz havaya döndürebilmiştik. Dileğim yine bu. Çünkü Hava kalitesi demek yaşam kalitesi demektir” diye konuştu.

Hava kirliliğine yönelik yaptıkları çalışmalar nedeniyle MMO Başkanı Bulut ve ekibini tebrik eden Başkan Evcilmen, “Önce bilinci yerleştirmek gerekir. Eğer çevre bilinci yoksa onu sorun olarak ortadan kaldırmak mümkün değildir. Dolayısıyla bu bilincin de yerleşebileceği en önemli kitle çocuklarımızdır. Dolayısıyla bu tür yarışmalar çocuklarımızı hem teşvik eder hem de çevre bilincini onlarda yerleşik bir yaşam biçimi konumuna getirir. Bu nedenle biz yaklaşık 4 sene resim yarışmaları yapmıştık.1994’den beri 19 yıl sonra ilk defa yarışma yapılıyor. Bu tür yarışmaların gelenekselleşmesi gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

ÖDÜL ALANLAR

Fotoğraf dalında

1.Emre Baylan

2.Emel Altay

3.İbrahim Laleli

6-11 yaş kategorisinde ödül alanlar:

1. Hacı Hafize Saygan 2 İlk Okulu 3 A Sınıfı Öğrencisi Zehra Siva Şimşek

2. Kültür İlk Okulu 4 A Sınıfı Öğrencisi Narin Tutku Doker

3. AKEV Koleji 3 A Sınıfı Öğrencisi Selin Orhun seçilirken;

12-14 yaş kategorisinde ödül alanlar:

1. Ilıca Köy Orta Okulu 8. Sınıf Öğrencisi Sedef Demir

2. Kaş Ova Beldesi Ova Orta Okulu 8 A Sınıfı Öğrencisi Gamze Eryıldırım

3.Dr. Cavit Ünver Orta Okulu 6. Sınıf Öğrencisi Tevfik Can Kılıç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: