Başkan Genç: Akif'i Anlamak Cumhuriyetin Kuruluş Felsefesini Anlamaktır

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mehmet Akif Ersoy'u anlamanın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini anlamakla...

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mehmet Akif Ersoy'u anlamanın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini anlamakla eşdeğer olduğunu söyledi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında milli şairin hayatından kesitler sunuldu, şiirlerinden örnekler okundu. Canik Belediyesi ve Canik Kaymakamlığı'nın işbirliği ile düzenlenen programa Kaymakam Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin de katıldığı etkinlikte, İstiklal Marşı'nı en güzel okuyan öğrenci seçilirken, milli şairin şiirleri de okundu Ayrıca Akif'in hayatından kısa kesitler öğrenciler tarafından tiyatro oyununda sahnelendi.

Reklam
Reklam

"MEHMET AKİF'İ ANLAMALIYIZ"

Etkinlikte konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ne mutlu bizlere ki Mehmet Akif gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yad etmek için onun yüksek ideallerini, davasını, aşkını, heyecanını paylaşmak için bugün buradayız. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlamak demek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini anlamak demektir. O'nun yazdığı İstiklal Marşı'nı anlamak ise Türkiye Cumhuriyeti'nin doğduğu milli mücadele ruhunu anlamak demektir. Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz." dedi.

"AKİF, BÜYÜK BİR REHBER"

Başkan Genç, "Her yıl, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri düzenleyerek o günkü atmosferin farkına varılmasını, İstiklal Marşı ve O'nun büyük şairinin gelecek kuşaklar tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak için katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yeniden Mehmet Akif demenin tam zamanıdır. Bugün ülkemizde sağlam bir şekilde yol almak isteyen her seviyedeki Türk insanı için Akif, büyük bir rehberdir. Mehmet Akif gibi değerleri yaşatmak, hatıralarına sahip çıkmak geçmişe ve geleceğe karşı en önemli sorumluluktur." diye konuştu.

Reklam
Reklam

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan da konuşmasında, öğrencilerden Ersoy'un hayatını ve yazdığı şiirleri iyi anlamalarını istedi. Konuşmaların ardından Canik'teki okullar arasında düzenlenen 'En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda ilk üçe giren öğrenciler arasından birinci seçildi. Jüri üyelerinin zorlandığı yarışma sonunda Emrullah Efendi İlköğretim Okulu'ndan Meliha Semizoğlu birinci oldu. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı etkinlikte Dereler İlköğretim Okulu öğrencileri İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemi ve Mehmet Akif'in hayatından bazı kesitleri tiyatro oyunuyla sahneledi. Öğrenciler ayrıca Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nı konu alan şiirler okuyarak duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Program sonunda yarışmada birinci olan Meliha Semizoğlu'na çeyrek altın hediye edilirken, Başkan Osman Genç de dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: