Başkan Genç'in "üniversiteler Şehri" Hedefi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'u üniversiteler kenti yapma yolunda öncülük yaptıkları Canik Başarı Üniversitesi'nin...

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'u üniversiteler kenti yapma yolunda öncülük yaptıkları Canik Başarı Üniversitesi'nin şehir için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu yıl eğitim-öğretime başlayan Canik Başarı Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Bekdemir'den üniversite ile ilgili bilgiler alan Başkan Genç, kuruluş aşamasında hayal gibi görünen Canik Başarı Üniversitesi'nin şimdi Samsun'un en önemli değerleri arasında yerini aldığını söyledi. Genç, "Canik başarı Üniversitesi Samsun'un üniversiteler kenti olmasında öncülük yapacaktık" dedi.

Reklam
Reklam

Görevleri olmamasına rağmen belediye olarak eğitime büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Genç, "Canik'te eğitim yuvalarımıza, bakım-onarım gibi 3 milyon liralık yatırım yaptık. Ayrıca belediyemiz bünyesinde birçok eğitim merkezi açtık. Gençlik Merkezimiz, 8 Mart Aile Okulu ve Kültür Evimiz, Canik Anaokulu ve Akıl Küpü Etüt Merkezimiz, Canik Kültür Merkezimiz, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezimiz ilçemiz eğitimi için önemli yere sahip. Bunların yanında çocuklarımızı, gençlerimizi, ailelerimizi eğitici kurslar ve seminerler de düzenliyoruz" diye konuştu.

Eğitimle ilgili en büyük çalışmalarının Canik Başarı Üniversitesi olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Şu anda koridorları öğrencilerle süslenen Canik Başarı Üniversitesi'ne öncülük yapmamızın ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha anlıyorum. Başında hayal gibi görülüyordu, ancak biz gerçek olacağına hep inandık ve bugünlere geldik. Samsun'u 4-5, hatta 6 üniversitenin olduğu bir üniversiteler şehri yapmak istiyoruz. Bu noktada Canik Başarı Üniversitemiz bir öncüdür. Biz yeni üniversiteleri bu şehre kazandırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BEKDEMİR'DEN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Ziyaretinden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir de, "Üniversitemizin kuruluş aşamasında sayın başkanımızın çok büyük emeği var. Canik Belediye Başkanımız Sayın Osman Genç, Canik Başarı Üniversitesi'nin kuruluşunda bizzat pay sahibidir. Kendisi üniversitemizin yerini tahsis ederek bizleri cesaretlendirmiştir. Eğitime verdiği destek çok büyüktür. Bunun için kendisine teşekkür ediyoruz. Canik Başarı Üniversitesi olarak bir dünya üniversitesi olma hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: