Başkan Genç'ten Engelli Çocuklara Gül

Canik ve Samsun genelinde özel eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli çocuklar, el emeği göz nuru...

Canik ve Samsun genelinde özel eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli çocuklar, el emeği göz nuru ürünlerini Canik Kültür Merkezi'nde sergiledi. Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen serginin açılışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, Canik Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Göz ve engelli öğrencilerin velileri ile öğretmenler katıldı.

DOWM KAFE AÇILACAK

Reklam
Reklam

Rehberlik Araştırma Merkezi ve Canik Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen sergili Başkan Genç, öğrenci ve öğretmenlere gül verdi. Öğrenci ve öğretmenler Başkan Genç ile bol bol hatıra fotoğrafı çekindiler. Engellileri her zaman önemsediklerini belirten Başkan Genç, "Mekanlarımızı engelli vatandaşlarımıza göre yapıyoruz. Şimdi Dowm sendromlu çocuklarımız için Dowm Kafe yapacağız. Meydan ve cami projemizde özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik uygulamalar içerisinde olduk. “ diye konuştu.

"BİR GÜN DEĞİL, HER GÜN YANINIZDAYIZ"

Her insanın engelli adayı olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Vatandaşlar, kurum ve kuruluşlar, STK'lar ve yöneticiler olarak engelli insanlarımızın hayat standartlarını yükseltmeyi, yaşamlarını kolaylaştırmayı toplumun her kesiminin sorumluluğu olarak görüyorum. Unutmayalım ki sağlıklı bir toplum, kendi engellerine sahip çıkan onların üretime katılmasını sağlayan koruyucu olanaklarını yaratan bir toplumdur. Bu bakımdan çocuklarımızın burada düzenlediği bu sergi bu bakımdan çok anlamlı. Biz engelli insanlarımızın bir gün değil, her gün yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: