Başkan Gökçek, Çıkrıkçılar esnafıyla buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir zamanlar Başkent’in cazibe merkezleri arasında yer alan 'Düğün...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir zamanlar Başkent’in cazibe merkezleri arasında yer alan 'Düğün Çarşısı' olarak da bilinen Çıkrıkçılar Yokuşu’nun esnafı ile bir araya geldi. Bölgeyi eski günlerine döndürecek yeni projelerini anlatan ve esnafın görüşlerini dinleyen Başkan Gökçek, Çıkrıkçılar Yokuşu’nu hareketlendirecek, canlandıracak konularda fikir alışverişinde bulundu.
Hacı Bayram ve civarındaki restorasyon çalışmaları ile Başkent’in tarihi ve turistik değerini artıran Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın tarihi cazibe bölgelerindeki çalışmalarını da genişletirken Başkan Gökçek, Gençlik Parkı’ndaki Konukevi’nde Çıkrıkçılar Yokuşu esnafını ağırladı. Çıkrıkçılar Yokuşu’nu baştanbaşa yeniden düzenlemek için çalışmaları hızlandırmak istediklerini dile getiren Başkan Gökçek, “Sizin de fikirlerinizi alalım, ona göre projelerimizi yerinde hazırlayalım diye sizleri buraya davet etmeyi uygun gördük” dedi. Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle Çıkrıkçılar Yokuşu ve çevresinin imar ve alt yapı sorunlarını çözeceklerini dile getirerek, Çıkrıkçılar Yokuşu, Saraçlar Çarşısı, Salman Sokak, Kastamonu Sokak ve Aydınlık Sokak’ın tamamının elektrik, doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon, telefon ve fiber optik hatlarının yenileneceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

ÇIKRIKÇILARA KAPALI ÇARŞI MODELİ
Çıkrıkçılar yolunun boydan boya tanzim edileceğini belirten Başkan Gökçek, dar bölümün üst kısmını kapatarak, 'Kapalı Çarşı' modeline çevirebileceklerini açıkladı. Yolun geniş bölümünü ise iki tarafı merdivenli, ortası Arnavut kaldırımlı bir şekle dönüştüreceklerini ifade eden Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi: "Yola özel bir aydınlatma yapacağız. Bütün cepheleri, eski Ankara evlerini andıran tarzda, Hacı Bayram’daki gibi tanzim edelim istiyoruz. Eskisi gibi ‘dükkan önünde tezgah açmaya devam ederiz’ derseniz hepsine yeni cepheyle uyumlu tezgah yapmak lazım. Sizin arzunuz ne istikametteyse öyle hareket ederiz. Hacı Bayram’daki uygulamalarımızı gördünüz mü bilmiyorum? Orayı gezerseniz, avizecilerin bulunduğu sokağın ne kadar mükemmel hale geldiğini görürsünüz. Çıkrıkçılar da bittiği zaman inşallah bambaşka bir dünya olacak."

ESNAF, TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ
Konuklarına, Hacı Bayram ve civarının eski ve yeni durumunu fotoğraflarla anlatan Başkan Gökçek, daha sonra soruları ve önerileri almak üzere sözü Çıkrıkçılar Yokuşu esnafına verdi. Tek tek söz alarak bölgede yapılacak düzenlemelere ilişkin Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Gökçek’e teşekkürlerini sunan ve heyecanlarını aktaran Çıkrıkçılar esnafı, alt yapı yenilenmesi, otopark, taksi durağı, toptancılar için depolama alanı, trafik, toplu taşım araçlarının güzergahları, tuvalet, aydınlatma gibi ihtiyaç ve taleplerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz