Başkan Gökçek, telef olan sirk ayılarının sahiplerine destek verecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Büyük Ankara Sirki” barınağında yaşanan talihsiz olay sonucu dumandan...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Büyük Ankara Sirki” barınağında yaşanan talihsiz olay sonucu dumandan zehirlenerek telef olan ayıların sahipleri ve eğiticileriyle bir araya gelerek olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Melih Gökçek, yaptığı açıklamada, ayıların sahiplerine uğradıkları zarar nedeniyle ekonomik destekte bulunacaklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 sene sonra bitirilmesi planlanan yeni Hayvanat Bahçesi’nde, eğitmenlerin yeniden eğitecekleri sirk ayılarıyla gösteri yapabileceklerini de ifade eden Başkan Gökçek, “10 ayrı gösteri alanından birinde de ayılar gösterilerini yaparlar ve bu şekilde size de yeniden destek sağlamış olabiliriz.” dedi.
Ziyaret sırasında Başkan Gökçek’le telefonla konuşan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy de destek için Büyük Ankara Sirki’ne birlikte gitmeyi teklif ederek, “Bu olayın ani gelişen bir kaza olduğunu orada basına da birlikte açıklayalım.” diye konuştu.
Büyük Ankara Sirki’nin en çok ilgi gören gösterisinin başrol oyuncuları 10 adet sirk ayısının 9’unun, barınakta meydana gelen talihsiz bir olay sonucu dumandan zehirlenerek telef olması üzerine sahipleri Yaravoy ailesi ve Sirk Müdürü İlya Tetruashvili ile bir araya gelen Başkan Gökçek, aileye ekonomik destek sağlayacaklarını söyledi.
Acılı aileyi kabulünde sözlerine, “Gerçekten çok üzgünüz, geçmiş olsun.” diyerek başlayan Başkan Gökçek, “13 senedir ilk defa başımıza böyle bir şey geliyor, arzu etmezdik ama yapılacak hiçbir şey yok. Giden geri gelmiyor ama en azından arkadaşların ekonomik olarak sıkıntılarını atlatacak belli bir takım katkılarda bulunmak isteriz.” ifadelerini kullandı.
Anne, baba, oğul ve gelinlerinden oluşan dört kişilik ailenin ayılarını kaybetmelerinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu yineleyen Başkan Melih Gökçek, “Bizim yapabileceğimiz arkadaşlarımızın yarasına bir parça merhem olabilmek. Kendilerini teselli etmek adına elimizden geleni de yapacağız.” diye konuştu.
Ailenin teşekkürünün ardından konuşan sirk müdürü Tetruashvili de Başkan Gökçek’in aileye göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek, “Gösterilen ilgi ve alaka için tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum.” dedi.
Hayvanların artık geri getirilemeyeceğini belirten Tetruashvili, “Elinizden geldiği kadar yardım edeceğinizi söylediniz. Biz de onlara yardım etmeye çalışacağız.” diye konuştu.
Başkan Gökçek’in, isimleri 'Can' ve 'Canan' olan Ankara kedileri ile ismi 'Cancan' olan Afrika papağanını seven konuklar, Başkan Gökçek’in kedileri ve papağanıyla olan diyalogunu da ilgiyle izledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz