Başkan Gökçek yabancı parlamenterlerle bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi (APA) Onursal Başkanı Abdelwahad Radi ve...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi (APA) Onursal Başkanı Abdelwahad Radi ve parlamenterlerden oluşan heyeti ağırladı. Başkan Gökçek'in, Mogan Gölü Sosyal Tesisleri’nde ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Onursal Başkanı Radi ile beraberindeki Arnavutluk, Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Filistin, Fransa, Malta, Mısır, Portekiz, Romanya, Sırbistan ve Ürdün’den APA’da ülkelerini temsil eden parlamenterlerden oluşan heyet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, APA Türk Grubu Başkanı Tekirdağ Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Konuklarını, Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı tarafından verilen mini bir konseri eşliğinde karşılayan Başkan Gökçek, konuklarına tek tek 'hoş geldiniz' diyerek, kendilerini Ankara’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Halk oyunları ekibi FOMGET’in Anadolu’nun farklı yörelerinden sunduğu folklor gösterilerini büyük ilgiyle izleyen konuk parlamenterler, gruplarla da bol bol fotoğraf çektirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuk heyete hitaben yaptığı konuşmada, Akdeniz’e barış ve refah havzasına dönüştürmek gibi büyük bir ideale hizmet eden Akdeniz Parlamenterler Asamblesi gibi önemli bir kurumun çok değerli parlamenterlerini Ankara’da ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti. Gökçek, “Akdeniz bölgesi dünya tarihi boyunca çok önemli bir yere sahip olmuştur. Çünkü Mısır, Yunan, Roma, İslam Medeniyeti gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yapan coğrafyaya sahiptir.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, konuk heyet başkanına el işlemeli çini tabak hediye ederek heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz