Başkan Gökçek'ten Çankırı'ya 20 Milyonluk Proje Desteği

Çankırı Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yapılacak 6 farklı proje için ilk adım atıldı.Bir...

Çankırı Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla yapılacak 6 farklı proje için ilk adım atıldı.

Bir süre önce Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in daveti üzerine çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen ve Çankırı'ya 6 yeni proje kazandıracaklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, projeleri yerinde incelemek üzere Çankırı'ya heyet gönderdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül ile birlikte Çankırı'ya gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar Müdürü Ahmet Denktaş, Ziraat Mühendisi Mehmet Pirhan ve Mimar Sibel Zaman yapılacak projelerle ilgili yerinde incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Heyetin İncelemelerine eşlik eden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankırı Belediyesi ortaklığıyla yapılacak 6 farklı proje ile Çankırı'nın estetik bir görünüme kavuşacağını ve projelerin kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Projelerin toplam bedelinin yaklaşık 20 milyon olduğunu ifade eden Başkan Dinç, projeler arasında park ve meydan düzenlemeleri ile led aydınlatmalar, peyzaj düzenlemeleri, süs havuzları ve meydan saati bulunacağını kaydetti.

Çankırı'yı ortadan ikiye ayıran Tatlıçay Deresi'nde de çeşitli düzenlemeler yapılacağını anlatan Başkan Dinç, "Tatlıçay Deresi yapılan düzenlemelerin ardından mesire alanı haline gelecek ve muazzam bir yer olacak. Alan özellikle yaz aylarında Çankırılıların gezdiği, hatıra fotoğrafı çektirebileceği ve insanlarımızı rahatlatacak kusursuz bir yer ” diye konuştu.

Belediye Başkan İrfan Dinç, "18 Ayda 18 Proje" çalışmalarının da hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz