Başkan Gönenç: "bergama Turizmde Hak Ettiği Yeri Alacaktır"

Turizm Evleri ve Turistik Pansiyonlar Genel Başkanlığı'nın (TUREVS) Ege-Koop'un katkılarıyla düzenlediği "Expo 2020'ye Doğru...

Turizm Evleri ve Turistik Pansiyonlar Genel Başkanlığı'nın (TUREVS) Ege-Koop'un katkılarıyla düzenlediği "Expo 2020'ye Doğru İzmir Makedonya Turizm Köprüsü" paneli İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın yaptığı panele, Makedonya Ankara Büyükelçisi GoranTaskovski, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gözde Emekli, "Biz Varız" Makedonya Göçmenleri Kültür, Dayanışma ve Hizmet Derneği Başkanı Fadıl Çalışkan ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç konuşmacı olarak katıldı. Panelde, turizmin sadece ülkelere döviz kazandıran bir ekonomik faaliyet değil, ülkeler arası dostluk köprülerinin atıldığı bir alan olduğunun altı çizildi. Turizmin, ülkelerin kültürlerini, geleneklerini, tarihi miraslarını tanıtma aracı olduğu vurgulandı.

Reklam
Reklam

Balkanlar'dan göç eden çok sayıda ailenin İzmir'de yaşadığına dikkat çekilen panelde, İzmir ve Makedonya arasında turizm köprüsünün kurulmasının ve ekonomik işbirliğinin gelişmesinin önemli olduğu ifade edildi. Balkanlar'ın özellikle İzmir'de önemli bir yeri olduğunun vurgulandığı panelde konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama'da da çok sayıda Balkan Göçmeni olduğunu belirtti. Başkan, konuşmasında Bergama turizminden ve kentin UNESCO adaylık sürecinden bahsetti.

Gönenç; "Bergama tarihinde pek çok ilkler barındıran bir krallık başkenti. Ancak tüm potansiyellerine rağmen ne yazık ki, turizmde hak ettiği payı elde edemiyor. Bergama'nın önemli bir tanıtım atağına ihtiyacı var" dedi.Başkan, Bergama Belediyesi'nin yürüttüğü yoğun çalışmalarla kentin UNESCO Dünya Miras Adayı olduğunu hatırlatarak; " Amacımız yerli ve yabancı turisti kent yaşamına daha fazla dahil etmek. İnanıyorum ki, Bergama'nın Dünya Miras Listesi'nde yer almasıyla kente gelecek turist sayısında da artış olacak, buna paralel olarak Bergama turizmde hak ettiği yeri alacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Gönenç, Bergama Belediyesi'nin şehirdeki tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade ederek, restorasyon çalışmalarıyla binaların işlevsel hale geldiğini ve yaşama dahil olduklarını sözlerine ekledi. Gönenç, ev pansiyonculuğu ve butik otelciliğe önem verdiklerini, bu anlamda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: