Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Mahallesi Sakinleri İle Bir Araya Geldi

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile sürdürdükleri Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında...

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TOKİ ile sürdürdükleri Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Çömlekçi’deki hak sahipleri ile Belediye Sosyal Tesislerinde bir değerlendirme toplantısında bulundu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık üç saat süren toplantıda Çömlekçi Kentsel Dönüşüm projesinin geldiği son durum hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu hak sahiplerine tek tek söz vererek görüş ve önerilerini dinledi.

İstimlak bedelleri ve projeden beklentilerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşlara söz vererek, “Söz sizin, sınır yok. İstediğinizi istediğiniz şekilde dile getirebilirsiniz. Ortaya koyduğunuz görüş ve istekleri kayıt altına alarak ilgili kurumlara ve TOKİ’ye ileterek takipçisi olacağız” ifadelerini kulandı.

Reklam
Reklam

Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak, İmar Komisyon Başkanı Seyfullah Kınalı ve İmar Müdürü Fevzi Baytar’ın da katıldığı toplantıda Başkan Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Mahallesi’ne en az diğer mahallereler kadar değer verdiklerini ve her zaman mahallelinin hak ve hukukunun yanında olduklarını kaydederek, “TOKİ ile yaptığımız bu önemli Kentsel Dönüşüm Projesi’nde fizibilite çalışmaları tamamlandı. Halihazır haritalar çıkarıldı. İmar planı yapıldı. Gayrimenkul değerleme çalışmaları bitirildi. Alan üzerinde uygulanacak avan proje tamamlandı. Ada ada yapımı gerçekleştirilecek bu önemli projede anlaşma sağlanan hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 13 milyon TL ödeme yapıldı” şeklinde konuştu.

SİZLERİN HİZMETKÂRIYIM

Söz konusu projelerin aşama aşama yapıldığını ve yaklaşık 30 ayda tamamlandığına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi için kurulan dernek yetkilileri ile zaman zaman toplantılar yaptıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Ben sizlerin hizmetkarıyım. Sizlerden birisiyim. Yapamadıklarım olursa onu da gelir sizlere izah ederim. Hizmetkarınız olmaktan da şeref duyuyorum. Hak ve hukukunuzun korunması noktasında sizlerin tercümanıyım” dedi.

Reklam
Reklam

ZAĞNOS VE TABAKHANE GECE KONDU ÖNLEME BÖLGESİNDE

Zağnos ve Tabakhane’de yapılan kentsel dönüşüm, gece kondu önleme bölgesinde olduğundan burada TOKİ’nin yaptığı konutlardan almak isteyen hak sahiplerine yüzde 30 indirim yapıldığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ Çömlekçi gece kondu önleme bölgesinde olmadığından buradaki hak sahiplerine yasal olarak böyle bir imkan sunulamıyor. Ama vatandaşların indirim noktasında dile getirdiği talepleri TOKİ’ye tekrar ileteceğim. Gerekirse Başbakanımızın kapısında yatıp bu talebinizin karşılanmasını isteyeceğim” diye konuştu.

VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

TOKİ’nin kentsel dönüşümlerde kar eden bir kuruluş olmadığının altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu:

“TOKİ daha yaşanılabilir kentler ortaya çıkarmak için çalışıyor, TOKİ güvenli liman. İsteklerinizi TOKİ’ye ileteceğiz, sonuç ne olursa olsun sizlerle tekrar bir araya gelerek paylaşacağız. Burada bilirkişilerin değerlendirmeleri sonucu ortaya çıkacak sonuçlara göre vatandaşlar hak ettiklerini alabilecekler. Bu konuda biz de vatandaşımızın yanındayız.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: