Başkan Gürkan: Ne Kadar Çok Kitap Çalınırsa O Kadar Mutlu Oluruz

Engin ÖZMEN/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanlığı, oyuncak, kıyafet ve kitapların bağışlanıp, ücretsiz olarak alınabileceği 'Dost Eller' dayanışma evi açtı. Edirne Belediye

Engin ÖZMEN/EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanlığı, oyuncak, kıyafet ve kitapların bağışlanıp, ücretsiz olarak alınabileceği 'Dost Eller' dayanışma evi açtı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, aynı proje kapsamında minibüs duraklarına da kitaplıklar kuracaklarını ifade ederek, "Çalınacağı yönünde söylemler geldi bana. Ben de çalınan şey yeter ki kitap olsun dedim. Kitap çalınması hırsızlığa girmez. Ne kadar çok kitap çalınırsa o kadar mutlu oluruz" dedi.
Talatpaşa Mahallesi'nde hizmete alınan dayanışma evini ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye olarak oyuncak, kıyafet ve kitapların ücretsiz olarak verileceği dayanışma evini hizmete açtıklarını söyledi. Edirnelilerden kullanmadıkları oyuncakları, kıyafet ve kitapları bağışlamalarını isteyen Gürkan, "Buradan herkes, ücretsiz olarak istediği kadar kitap alabilecek. Buranın zaten tamamı ücretsiz. Edirne'den veya Türkiye'nin değişik illerinden vatandaşların gönderdiği kitapların burada kontrolleri yapıldıktan sonra, raflardaki yerini alacak. İsteyen, arzu eden çocuk ve gençlerimiz, yetişkinlerimiz buradan kitap alacaklar. Bir daha geri getirir, getirmez hiç önemi yok" dedi.
"KİTAP ÇALINMASI HIRSIZLIĞA GİRMEZ"
Şehrin ana arterdeki minibüs duraklarına kitaplıklar koyacaklarını anlatan Gürkan, 'çalınacağı' yönünde endişelerin olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:
"Çalınacağı yönünde söylemler geldi bana. Ben de çalınan şey yeter ki kitap olsun dedim. Kitap çalınması hırsızlığa girmez. Ne kadar çok kitap çalınırsa o kadar mutlu oluruz. Yani dediğim gibi burada bir kitap reyonumuz olacak. Buna ilave olarak bir de oyuncak reyonumuz olacak. Bize teslim edilen, bırakılan oyuncaklarımızı burada dağıtacağız. Hasarlı olmayanları, çalışır durumda olanları burada sepete koyup isteyen çocuklarımız için tutacağız. Bir üst katımızda kadın ve çocuk giyim olacak. Yine vatandaşlarımızın kullanmadığı giysiler belediye ekiplerimiz tarafından toplanacak ya da vatandaşlarımız tarafından buraya bırakılacak. Kontrolleri, temizlikleri ve ütüleri yapıldıktan sonra kadın ve çocuk reyonumuzda onlar da alınmayı bekler hale gelecek. En üst katta da erkek giyim olacak. Erkekler için de aynı şekilde giysilerimiz hazır bekleyecek."
Dost Eller, dayanışma evine katkıda bulunmak isteyenlerin Edirne Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü'ne ya da 153 nolu telefondan destek verebileceklerini kaydeden Gürkan, dar gelirlilere belediye kartı vereceklerini ve bu kartla ihtiyaç sahiplerinin her ay kredileri kadar gıda marketlerinden de ücretsiz alışveriş yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: