Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, göreve geldikleri 1999 yılından 2013 yılı Mart ayı sonuna kadar geçen 14 yılını değerlendirdi.
Göreve geldiklerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin hızlı gelişimi nedeniyle üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşadığını ve kiraların pahalı olması nedeniyle imar konusunda önemli çalışmalar yaparak Muğla’ya gelen öğrencilerin barınma sorununu çözdüklerini açıkladı.
1999 yılında göreve geldiklerinde 2 milyon 410 bin 654 TL olan gider bütçesinin, 2012 yılında 55 milyon 320 bin 19 TL’ye, gerçekleşen yatırım harcamalarının ise 1999 tarihinde 623 bin 347 TL iken 2012 yılında 18 milyon 770 bin 527 TL olduğunu belirten Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “1999 yılında belediyemizin tahmini bütçesi 2 milyon 319 bin 325 Tl idi. 2012 yılında bu rakam 72 milyon 600 bin TL7 olarak gerçekleşti” dedi.
14 yıllık süreçte Arasta yenileme, Kentsel ve Arkeolojik SİT alanlarının birleştirilmesi, restorasyonlar, Belediye Hizmet binası restorasyonu, eski sanayi bölgesi, bisiklet yolları, Kötekli Pazar yeri, hayvan barınağı, sokak heykelleri projesi, Muğla Uluslar arası ahşap heykel sempozyumu, uluslar arası gençlik kampları, Düğerek sosyal tesisi ve spor kompleksi, Muğla Nazım İmar palanı Belediye VEB TV, Kentkart, Alo Belediye hattı gibi yatırımları gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gürün, fiziki. Sosyal ve kültürel gelişmeyi aynı öncelikle ele aldıklarını açıkladı.
YENİ YAŞAM ALANLARI
Kültürel ve sosyal etkinler konusunda da önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Gürün, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi salonumuz hizmet girdi. Muğla’daki tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarımız da bu salonumuzdan yararlanıyor. 1984 yılından bu yan devam eden Kültür şenliklerimiz yine Eylül ayı sonunda halkımızı sanat ve sanatçıyla buluşturuyoruz. Karia Gökkuşağı konutları, Menteşe Kooperatifi, Zihni Derin İş Merkezi, Otobüs, minibüs ve kamyon garajları, Toptancı hali, İtfaiye yeni binası, Kışla Parkı ve semt spor alanları ile Muğla’da yeni yaşam alanları oluşturduk” dedi.
TÜRKİYE’NİN EN MODERN ATIK TESİSİ
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Dünya Bankası’ndan alınan uzun vadeli kredi ile yaklaşık 16 milyon 700 bin TL sözleşme bedeli bulunan ve Muğla’nın en önemli yatırımlarından birisi olan atıksu arıtma tesisinin Eylül 2011 tarihinde tamamlandığını açıkladı. Başkan Gürün, “Atıksu arıtma tesisi İstanbul, Gaziantep ve Adana’dan sonra sahip olduğu teknoloji ile Muğla ilk dört tesis arasında yer alıyor. Şehir içi kanalizasyon projesini tamamladık ve 67 bin 182 metre boru döşeme imalatı, Bin 351 muayene bacası ile 2 bin 391 parsel bacası imalatı yapıldı. Muğla Belediyesi’nin de kurucu üyesi olduğu ve Yatağan, Ula ve Kavaklıdere Belediyeleri ve bu ilçelere bağlı 14 belde belediyesinin oluşturduğu Muğla Düzenli Katı atık Depo Yapma ve İşletme Birliği (MUKAD-BİR) Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi ÇED ve uygulama projeleri Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yapılmıştır. Arazi tahsisinde son aşamada olan proje, kesin tahsis işlemleri gerçekleştirildikten sonra hayata geçirilecektir” dedi.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE YEKAP
Doğanın daha az tahrip olması adına yaptıkları çalışmalardan birisi olan ve Türkiye’ye örnek gösterilen projelerden birisi olan Yeniden Kazanım Projesi (YEKAP) ile çevre ve görüntü kirliliğini en aza indirdiklerini söyleyen Başkan Gürün, “Cam, kağıt, pet şişe ve kola kutusu gibi atıkları için 460 adet bidon, 150 adet YEKAP sepeti ve 21 adet de cam kumbara ile atıklar toplanıyor ve bu atıklar tekrar geri dönüşümü yapılıyor” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz