Başkan Güzelbey: Esnaf için cazibe merkezleri oluşturuyoruz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, esnaf için cazibe merkezleri oluşturmayı planladıklarını ve bu yöndeki...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, esnaf için cazibe merkezleri oluşturmayı planladıklarını ve bu yöndeki projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.

Asım Güzelbey, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda esnaf odalarının temsilcilerini ağırladı. Başkan Güzelbey, oda başkanlarıyla Gaziantep için üretilen projeleri konuşarak esnafın sıkıntılarını dinledi. Gaziantep’in birinci sınıf şehir statüsünde olduğunu dile getiren Güzelbey, esnafı destekleyecek düzenleme yapacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Gaziantep'in göç aldığını ve büyümeye devam ettiğini ifade eden Güzelbey, "Göçün yarattığı negatif efektleri hissedebiliyoruz ama bu arada şehrimiz büyüyor ve gelişiyor. Bugün Gaziantep 5 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmış bir şehir. Bu gelişerek büyüyen şehirde hoşumuza gelmeyen işler var mı? Tabi ki var. Mesela; şehirlerdeki alışveriş merkezleri esnaflarımızı olumsuz etkiliyor. Yasal olarak alışveriş merkezlerini engelleyecek hiçbir güç yok. Bugün Amerika’ya gittiğimiz zaman alışveriş merkezleri yine var ama şehre 20 kilometre uzaklıkta. Gaziantep’in şehir merkezinde alışveriş merkezleri var ama bunu engelleyebileceğimiz bir planımız yok. Peki, ne yapalım? O zaman esnafa destek verecek yeni bir düzenleme yapalım.” diye konuştu.

ESNAFIN OLDUĞU YERDE CAZİBE MERKEZİ OLUŞACAK

Şehir ekonomisini güçlendirmek ve esnafın kazancına hareketlilik getirmek için çalıştıklarını da dile getiren Güzelbey, “Kentim Çarşım Yenileniyor' diye bir proje yaptık. Gaziler, Mütercim Asım ve Şıhcan caddeleri, devamında Atatürk Bulvarı devamında Gazi Muhtar Paşa ve bu caddeye yakın olan küçük sokaklar. Biz burada neyi yapıyoruz? Burada insanların gelmesini sağlayacak bir proje geliştirdik. Bunu yaparken de tamamen esnafımızla oturduk, konuştuk. Yapmak istediklerimizi anlattık ve kendilerinden taleplerini dinledik. Hep sorduğumuz soru şu; insanlar buraya neden gelsin? Bu sorunun cevabını arıyoruz. Gaziler caddesi cazibe merkezi olsun, orada bir küçük akülü tren olsun ve orada tur atsın. Zaman zaman caddenin bazı yerlerinin üzeri kapansın. İnsanların oralarda oturma imkanları olsun. Dükkanların, evlerin hepsi tek renge boyansın, hepsi temizlensin. Kaldırımlar, ışıklar yenilensin. Ortalarda küçük küçük kafeler yapılsın." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Gaziler, Şıhcan ve Mütercim Asım caddelerinin diğer yerlere göre ucuz olmasının avantaj olduğunu kaydeden Güzelbey, "Bunu yaptığımız zaman sadece Gaziantep’i değil, çevre illerden gelen nüfusu da önemsiyoruz. Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Hatay’dan hafta sonları vatandaşlar gelsinler ve buranın bir cazibe merkezi olduğunu görsünler. Hem alışverişini yapsın, hem karnını doyursun hem baklavasını yesin, isterse bir iki gece de konaklasın ama sonuçta şehir kazansın. Şimdi Gaziler Caddesi'ni bitirmek üzereyiz. Esnaflar oturduk, anlaştık kendilerinin dediği tarihte başladık. Esnafın olduğu yerde cazibe merkezi oluşacak. Bir vatandaşa her zaman verdiğimiz sözleri yerine getirdik. 'Hızlı yapacağız' dedik ve 85 günde köprülü kavşak yaptık.” diye konuştu.

PROJE BEDELİ 22 MİLYON

Cazibe merkezleri projeleri için esnaftan tek kuruş talep etmediklerini ve projeler için kaynak bulduklarını dile getiren Güzelbey, “Bunla ilgili yaptığımız çalışmada altyapıyı bitirdik. Şimdi üst yapıyı yapıyoruz. Haziran ayı sonunda faaliyete geçirdiğimiz zaman Türkiye’de yapılmış en büyük sokak sağlıklaştırma projesi olacak. Gaziler, Şıhcan, Mütercim Asım ve onun ara sokakları, arkasından Atatürk Bulvarı ardından da Gazi Muhtar Paşa. Burada harcadığımız para 22 milyon lira. Biz bunu esnaftan istemedik. Biz bunun kaynağını bulduk. Bu esnafa bir destek, şehrin güzelleşmesine bir katkı. Ekiplerimiz şimdi hummalı bir şekilde çalışıyor. 2013’de Gazi Muhtar Paşa’ya gireceğiz. Burayı büyük bir açık alışveriş merkezi halinde planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz