Başkan Güzelbey Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Zirve Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Zirve Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Zirve Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştiren konferansa, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrenci katıldı. İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Başkan Güzelbey, öğrencilere çeşitli konularda bilgiler verdi. Programın açılış konuşmasını yapan Adnan Kısa, "Üniversitemizin İnşaat Mühendisleri Kulübü öğrencilerinin 'Kentsel Dönüşüm' çalışması hakkında en yetkili ağızdan bir takım konularda bilgi sahibi olmasını istedik. Bu nedenle de Büyükşehir Belediye Başkanımız Asım Güzelbey'i davet ettik. Davetimizi kabul edip bizleri onurlandıran Başkanımıza teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz başkanımızın anlatacağı konularla kentte gerçekleşen değişimleri öğrenme fırsatı bulacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Güzelbey ise, "Kentsel Dönüşüm" ile birlikte Gaziantep'in büyük bir atılım ve değişim içersinde olduğunu belirterek, "En büyük değişim aslında burası yani Gaziantep'te ne değişti diye bana sorarsanız esas değişen bir mantalitedir. Ama en büyük değişiklikte burada oldu. Burası kuş uçmaz kervan geçmez bir bölge iken bugün Türkiye'nin en önemli eğitim ve irfan yuvası haline geldi. Burada emeği geçen hem mütevelli heyeti hem de hocaları kutlamak istiyorum" diye konuştu.

Öğrencilere "Kentsel Dönüşüm" hakkında bilgi veren Başkan Güzelbey, "Keşke bu betonlaşmaya girmeseydik, keşke bu fabrikalar yapılmasaydı sadece bu bile şehir için yeterliydi, dünyanın en önemli kültür miraslarının birisinin olduğu bir şehirdir. 21 yüzyıl geldiğimizde çürümüş evler, her tarafta elektrik telleri, insanlar evlerini korumak için demirlerin arkasına kendilerini hapsediyorlar" ifadelerini kullandı.

Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan vizyon projelerden bahsederek, Kale Çevre Düzenlemesi, Kültür Yolu ile Bakırcılar Çarşısı, Park Antep, Planetaryum, Botanik Bahçesi, Müzeler, Naip Hamamı, Kır Kahvesi, Butik Otel, Bey Mahallesi, Rehabilitasyon Merkezleri, Sağlık Ocakları, Kentim Çarşım Yenileniyor, Raylı Sistem, Alleben Göleti, çehre restorasyonu bitirilen, devam eden proje ve çalışmaları anlatttı. Büyük bir ilgiyle Başkan Güzelbey'i dinleyen öğrenciler, soru cevap kısmından sonra Güzelbey'e plaket ve çiçek takdim ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: