Başkan Güzelbey Yaşlılar Haftasını Kutladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Bugünümüzü borçlu olduğumuz yaşlılarımıza sahip çıkmak, onları korumak...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Bugünümüzü borçlu olduğumuz yaşlılarımıza sahip çıkmak, onları korumak hepimizin asli görevlerinden biridir” dedi.

Güzelbey, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılar Saygı Haftası” münasebetiyle Gaziantep Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerini için düzenlenen yemekte yaşlılar bir araya geldi. Burada yaşlılarla sohbet edip, hal hatır soran Güzelbey, yaşlıların anılarını da dinledi. “Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur” diyen Güzelbey, “Yaşlılarımız, dünün gençleri, bugünün yaşlıları olarak değerli insanlardır. Onlara hassasiyetle yaklaşmalı, toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamalıyız. Hayatın çok özel bir döneminde olan yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğuna vurgu yapan Güzelbey, “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir” şeklinde konuştu.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları olduğunu dikkat çeken Başkan Güzelbey, “Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkânlar ölçüsünde devletimiz tarafından verilmektedir. Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Yaşlılar, toplumda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sırasında yer almaktadırlar. Bizim de onlara karşı sevgi ve saygımızı göstermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Program sonrası yaşlılar, Başkan Güzelbey’in bu nazik daveti karşında kendi yaptıkları bakır el işlemeli bir ibrik hediye ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: