Başkan Güzelbey’den Eğitim Mesajı

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr....

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Gaziantep’i eğitim çıtasında üst sıralarda görmek için hepimize görev düşmektedir” dedi.

Başkan Güzelbey, “Günümüzde eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Gelişen dünya ile birlikte, eğitimin önemi daha da artmış, eğitim rekabet edilen konulardan biri haline gelmiştir. Bu nedenle kendimizi sürekli geliştirmeli, bilgi ile donatmalıyız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

‘Eğitimin önemi yadsınamaz ancak kaliteli eğitim her zaman daha tercih edilebilir olandır’ diyen Güzelbey, “Küreselleşen dünyada her şey hızla değişmekte ve gelişmekte, bu değişim de insanları kendisine uyum sağlamaya zorlamaktadır. Günümüzde her alanda olduğu gibi eğitim alanında da yeniliklerin takip edilmesi gerekiyor. Eğitimde kalite, ancak çağın gereklerini yerine getirerek mümkün olabilir” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün ‘En mühim ve feyizli vazifelerimiz Milli Eğitim işleridir. Milli Eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur’ vezicesini hatırlatan Başkan Güzelbey “Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabilmek ancak bilgi ile olur. Siz gençler, bizlerin geleceğimizsiniz ve biz Türk gençliğine güveniyoruz. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyeceğinize ve ülkemizi daha iyi yarınlara taşıyacağınıza olan inancımız tamdır” dedi.

Gaziantep’in eğitimdeki başarısızlığında göçün önemli bir etken olduğuna dikkati çeken Güzelbey şöyle konuştu;

Reklam
Reklam

“İlimizdeki eğitim konusundaki en büyük sorun, aşırı göçe karşı, Gaziantep’in her manada tedbirsiz yakalanmasıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize eğitim desteği vermek, şehrimizde eğitimin kalitesini yükseltmek ve fırsat eşitliği yaratmak için açtığımız ücretsiz kurslarla Gaziantep’in eğitim meselesinin çözümü için bir adım attık. Bu şehrin eğitiminden sağlığına, kültürel faaliyetlerinden sosyal yaşamına kadar birçok konuda hepimize sorumluluk düştüğüne inanıyorum. Bunun için de herkesin elini taşın altına koyması gerektiği kanaatindeyim.”

Başkan Güzelbey, “En iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğu inancıyla öğrencilerimize 2012-2013 öğretim döneminde başarılar dilerken, geleceğimizin mimarları olan değerli öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: