Başkan İlgezdi Ve Ataşehirliler'in İbb Önünde İmar Eylemi

Ataşehir Belediyesi, ilçenin imar planını onaylamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisi yaptı.Ataşehir Belediye Başkanı...

Ataşehir Belediyesi, ilçenin imar planını onaylamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisi yaptı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin Ataşehirli ilçenin imar planlarını onaylamayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti. Ellerinde “İmar planımızı istiyoruz” yazılı pankartlarla “İmar hakkımız söke söke alırız”, “Ataşehir İstiyor, imarını istiyor” şeklinde sloganlar atan grup daha sonra İBB’nin yanındaki havuza atladı. Daha sonra düdük çalarak protestolarına sürdüren grup burada davul ve zurna eşliğinde halay çekerek oturma eylemi yaptı. Bu sırada polis ekiplerinin olası duruma karışı yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Reklam
Reklam

Protestonun ardından imar planı ile ilgili olarak İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile görüşen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi basın açıklaması yaptı.

İlgezdi Ataşehir halkının imar planlarının yapılamadığı için bir araya geldiklerini belirterek, "Burada siyasi bir parti yok. Her siyasi görüşlü vatandaşlar bugün burada. 17 mahalle muhtarıyla bugün burada beraberiz. Bildiğiniz gibi İstanbul'da 9 tane ilçe kuruldu. Fakat Ataşehir'in dışında bütün ilçelerin dışında imar planları yapıldı. İstanbul'da deprem var denilmesine rağmen Büyükşehir’in bu konuda hiçbir tedbir aldığı yok. Özellikle buraya bir ambargo uygulanıyor. Bugün burada Ataşehir halkıyla beraber, muhtarlarımızla beraber halkın taleplerini iletmek için Büyükşehir Belediye Başkanımıza geldik. Bir söz var bu planları yapıyorlarsa yapsınlar yapmıyorlarsa çok açık ve net bir şekilde yapmayacaklarını bize ifade etsinler. Ataşehir'de şu an büyük bir haksızlık yapılıyor. 10 mahallede imar planı yok. Bugün buraya vatandaşımıza destek vermek için geldik" dedi.

Reklam
Reklam

İlgezdi, "Bugün buraya Ataşehir halkının doğal taleplerini iletmeye geldik. Bildiğiniz gibi Ataşehir yeni bir ilçe, fakat 3.5 yıldır Ataşehir'in planları yapılmıyor. İstanbul'da deprem bekleniyor. Van'da deprem olduktan sonra İstanbul Belediye Başkanımız bizlerle toplantı yaptı. İstanbul'a önlemler alınacağını söyledi. Bırakın önlemi bizim taleplerimiz yerine getirilmedi. Bugün Ataşehir halkının 17 mahalle muhtarımızın doğal taleplerini bir araya getirdik. Milletvekillerimizle beraber. Yukarıda başkanvekilimizle görüştük. Her zamanki gibi yine bakacağız, yapacağız dendi. Diliyorum ki bu planlar hemen faaliyete geçsin, mağduriyetlik bitsin. Burada siyasi bir amaç yok. Amacımız Ataşehir halkının doğal taleplerinin iletilmesi ve hayata geçirilmesidir" şeklinde konuştu.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yurtdışında olduğunu öğrendiklerini söyleyen Battal İlgezdi, yılbaşına kadar planların yapılacağı konusunda söz aldıklarını ifade etti. Kadir Topbaş'ın döndükten sonra kendisiyle de görüşeceklerini dile getiren Başkan İlgezdi, hakları talepleri yerine getirilene kadar daha da kalabalık olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesine geleceklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Grup açıklamalarının ardından, olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: