Başkan İpar, "teksas Eyalet Fuarı" Gezisinden Döndü

Şanlıurfa’nın Hilvan Ziraat Odası Başkanı ve Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar,...

Şanlıurfa’nın Hilvan Ziraat Odası Başkanı ve Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Teksas eyaletinin Dallas kentinde düzenlenen "Teksas Eyalet Fuarı" inceleme gezisi sonrası yurda döndü.

İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulunan Başkan Hikmet İpar, inceleme sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

"ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen fuarın, Amerika'nın tarım ve hayvancılık alanındaki en büyük organizasyonu olduğunu söyleyebilirim. Fakat ülkemizde düzenlenen fuarlardan pek de büyük bir farkının olduğunu söyleyemem. Organizasyon olarak biz, daha büyük fuarlar düzenleme şansına sahibiz. Ülkemizde düzenlenen tarımsal fuarlara ne yazık ki çiftçilerimizin ilgisi oldukça azdır. Bu nedenle birçok fuar çalışmalarımız başarısızlıkla sonuçlanmakta. Örnek vermek gerekirse; daha önceki yıllarda her yıl Şanlıurfa'da düzenlenen GAP Tarım ve Hayvancılık Fuarı yeteri ilgiyi göremeyince son 2 yıldır yapılamamaktadır. Organizasyon firma yeteri ilgiyi göremediği için zararla karşı karşıya kaldı. Teksas'ın Dallas kentinde düzenlenen fuardaki incelemelerimizde tarımın çalışılarak ve özveriyle hangi duruma gelebileceğini gördük. Burada devletin tarıma çok büyük desteği yok ama istikrarlı bir tarım politikası ile tarım ve hayvancılık oldukça gelişmiş, radikal kararlarla tarım ve hayvancılık önemli duruma getirilmiş, ülke ekonomisindeki önemi her yerde hissettirilmiş dereceye getirilmiş durumda. Zirai girdiler oldukça düşük olup, ürün hak ettiği değerinde satılmakta, kesime giden hayvan için düşük, besiye alınacak hayvan için yüksek fiyat politikası uygulanmakta ve böylelikle çiftçi et için değil üretim için çalışmaya sevk edilmektedir. Çiftçiler tarımı ve hayvancılığı ailece benimsemiş ve ülkede saygın aile konumuna getirilmiştir. Hayvan satış pazarlarında fiyatlar komisyonlarca belirlenip, satılacak hayvanları pazarda ailelerin çocukları sergilemekte ve alıcı ödemesini komisyonlara herkesin huzurunda yapmaktadır. Yani her şey sisteme oturtulmuş ve çiftçiye ürettiği ve yetiştirdiği için saygı duyulmaktadır. Çiftçinin de devletten farklı bir destek talebi olmamaktadır. Söz konusu şartlar bizde sağlanmış olsa, eminim ki ülke çiftçimiz daha iyi üretecek, daha kaliteli yetiştirecek ve ülkeyi tarım alanında dünyanın aranılan ülkeleri arasına alacaktır. Ülkemiz çiftçisi her konuda Amerika çiftçisinden daha özverili ve daha çalışkandır. Biz her şeye rağmen ülke insanı için üretmeye ve yetiştirmeye devam ediyoruz. Unutmayalım ki biz üretmezsek Türkiye aç kalır."

Reklam
Reklam

Başkan İpar ayrıca, ABD incelemelerinde edindiği bilgileri en kısa zamanda Hilvan Ziraat Odası Facebook sayfasında da çiftçilerle paylaşacaklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: