Başkan Kalaycı Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerine belediyecilik konusunda ders verdi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerine belediyecilik konusunda ders verdi. Kalaycı, Halil Cin Konferans Salonu'ndaki programda, mesleki olarak kendini iyi yetiştirmiş öğrencilerin iş kaygısı taşımamaları gerektiğini söyledi. Günümüzde farklı alanlarda çevre mühendislerine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kalaycı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurulmuş olmasının bu mesleğin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Başarı için risk almak gerektiğini vurgulayan Kalaycı, şunları kaydetti: "Göreve geldiğimizde belediyemizin gelirlerini artırmak için neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Aylık kira geliri 220 lira olan bir büfeyi yaptığımız düzenleme sonrasında 11 bin 500 lira bedelle kiraya verdik. Yine 800 lira kira geliri olan büfenin geliri 4 bin liraya yükseldi. 24 adet temizlik aracı aldık ve bunun maliyetini 1,5 yılda amorti ettik. Emlak vergilerindeki kaçakların tespit edilmesi için geliştirdiğimiz bir program vasıtasıyla 87 mahallenin 46'sının taraması tamamlandı ve 16 milyon liralık gelir belediyemizin kasasına girdi. Bütün bunları yaparken risk aldık, oy kaygısı taşımadık. 330 bin kişinin hakkını gözettik." Kalaycı, çevre konusuna büyük önem verdiklerini, Meram'ın yeşil dokusunu korumak ve güçlendirmek için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz