Başkan Kamacı’dan Üst Yapı Eleştirilerine Cevap

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, su ücretleri, elektrik kesintileri, ruhsat kontrolleri ve Didim AK Parti'nin...

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, su ücretleri, elektrik kesintileri, ruhsat kontrolleri ve Didim AK Parti'nin üst yapıya yönelik eleştirileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'ya haftalık olağan basın toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ve Özel Kalem Müdürü Aynur Gönül eşlik etti. Başkan Kamacı, 2013 yılı bütçesinde belirlenen yeni su ücretlerine değinirken “İlçemizde su pahalı kullanılmıyor. Evsel atıklarla bindirme olduğundan bu fiyatlar yüksek oluyordu. Suya 2013 yılı için 5 kuruş zam oldu. 2,15 kuruş olan m3 fiyatı 2,20 kuruş oldu. Konutlarda 2,20 kuruş, Atık su bedeli de 1,10 kuruştan 1,20 kuruş oldu. Toplam 3,40 kuruş olurken KDV ile birlikte bu oran 3,75 kuruş oldu. Evsel atık bedeli de konutlarda ve meskenlerde m3 başına 5 kuruş artarken, okullarda ve ticari işletmelerde yıllık 96 TL oldu.”dedi.

Reklam
Reklam

“SU KESİNTİSİ YAŞAMIYORUZ”

Başkan Kamacı yıl boyunca ilçede su kesintisi olmadığını da belirterek “Elektrikler kesildiğinde sular kesiliyor. Bunun dışında ilçemizde 24 saat su akıyor. İlçemizde yaz-kış bir gün su kesintisi olmadı; lokal arızalardan dolayı kesintiler olmuş olabilir ama ilçemizde Su sorunu yok. Bu konuda Su İşleri birimimize ve ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca göreve geldiğimiz % 60-65 dolaylarında olan su tahsilatı oranı ise % 87 lerde; gelen müfettiş bile bu oranın yakalanmasından dolayı teşekkür etti. Biz görevimiz en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.”dedi.

“ERBAŞ CEVAP”

Başkan Kamacı İlçemizde etkili olan yağışların sonrasında AKP İlçe Başkanının üst yapıya yönelik eleştirilerine de cevap verirken “ Yağmurdan sonra 153 servisimize su baskınlarıyla ilgili hiçbir ihbar gelmedi. Her yağmurdan sonra bizim kentimizde insanlar su baskınlarında ölmüyor, İstanbul Ayama deresinde tır’ların kibrit gibi atıldığı, otobüslerde insanların öldüğünü gördük. Önceki yıllarda yaptığımız altyapı çalışmasıyla tek evi su basmadı. Burada devleti satanlara sormak lazım; elektrikler neden kesiliyor?”diyerek AYDEM’den kaynaklı elektrik kesintilerini eleştirdi.

Reklam
Reklam

“RUHSAT DENETİMLERİ BAŞLADI”

Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu ise işyerlerinde ruhsat kontrollerine başlandığını bildirerek “Ruhsat kontrolleri 2 zabıta arkadaşımızca yapılmaya başlandı. Yenileme süresi gelenler uyarılıyor. Bu konuda gelen başvurulardan kontrollerinde yerinde yapıldığını görebiliyoruz. Ruhsatsız yerlerde tespit edilip, ruhsat alınması isteniyor. Bu konunun takipçisi olacağız.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: