Başkan Kamil Saraçoğlu: "tüm İsraflar Ancak Vicdan Muhasebesi İle Önlenir"

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, başta ekmek olmak üzere tüm israfların ancak vicdan...

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, başta ekmek olmak üzere tüm israfların ancak vicdan muhasebesi yapılarak önlenebileceğini söyledi.

Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, teşkilat olarak her türlü israfın önlenmesi için bir dizi çalışma başlattıklarını ifade etti.

"Artık her türlü israfa önlememiz gerekiyor" diyen Başkan Saraçoğlu, "Bizlerin milli kültürümüz ve dini inançlarımızda ekmeğe karşı farklı bir saygı anlayışımız vardır. Ekmek bizler için bir nimet, bir değerdir. Yere düşen bir ekmek parçasını öpüp alnımıza koyarak, yerden alan bir anlayışla ekmeğe her zaman saygı ve minnet duygusuyla yaklaşırız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ekmek israfına dikkat çeken kampanyaya AK Parti Kütahya İl Teşkilatları olarak sahip çıkıyor ve destekliyoruz. Her gün tonlarca ekmek maalesef çöpe atılıyor. Dünyanın birçok yerinde bir dilim ekmeğe muhtaç olan milyonlarca insan varken, bizlerin bunu görmemezlikten gelerek ekmeğimizi çöplere atmamız hiçte hoş olmayan bir durumdur. Eğer gerçek anlamda vicdan muhasebemizi iyi yaparsak bu israfın önüne geçmek çok kolay olacaktır. Her gün yiyebileceğimiz kadar ekmek alır onu taze taze kullanırsak bu sorun büyük ölçüde çözüme ulaşacaktır. Toplu yemek alanları da ekmek israfına karşı geliştirebilecekleri basit çözümlerle israfa yol açmamış olacaktır. Belediyelerimizde, bayat ekmekleri toplayarak havyan barınaklarında değerlendirebilecekleri projeler üretmeliler. Ekmek israfının önlenmesi kapsamında aziz halkımızın dikkat edeceği, kurumlarımızın da kampanya çalışmalarına destek olacaklarına gönülden inanıyoruz. Bu arada fırıncılarımızın da oda olarak bir çalışma yapıp beyaz ekmek yerine has buğday unundan ekmek üretmelerini istiyoruz. Bunun yanında kepek oranı yüksek ekmeği sofalarımıza sunmaların arzu ediyoruz. Bu inançla artık ekmek israfına 'dur' diyelim. Geleciğimiz için sağlıklı bir yaşam için ekmeğimize sahip çıkalım israf etmeyelim" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz