Başkan Kara: Halkın katılmadığı kutlama kutlama değildir

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı etkinlikleri hakkında bilgi vermek...

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı etkinlikleri hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi.
Belediye binasında düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Kara halkın katılmadığı ve sadece vali, garnizon komutanı, emniyet müdürü, belediye başkanı ve kurum müdürlerin katıldığı kutlamanın kutlama olmayacağını söyledi.
Halkın katılımının kendileri için büyük önem arz ettiğini ifade eden Kara, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yılına yakışacak şekilde bir hafta sürecek bir program hazırladıklarını kaydetti.
Bu yıl ki kutlamaların daha farklı ve daha etkin olmasını ve hafızalarda iz bırakmasını istediklerini kaydeden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “90 yıl önce şehrimiz Fransızlar tarafından işgal edilmişti. Atalarımızın nasıl bir ruhla düşman işgalinden kentimizi kurtardığını göstermek istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

FRANSA’YA TEPKİ
Fransa parlamentosunun Ermeni soykırımı hakkında aldığı kararı da eleştiren Başkan Kara, ”Son günlerde ülkemiz üzerinde siyasi olarak Fransız işgali söz konusudur. Bizim şehrimiz de bilindiği gibi Fransız işgali altından kurtarılmıştır. Bu gün bu ülkenin ermeni soykırımı hakkında almış olduğu kararın seçimlere yönelik, oy amaçlı alındığını düşünüyor ve kınıyorum. Parlamentonun almış olduğu karar tarihi bir karar değil, siyasi bir karardır. Tarihin gerçeklerini tarihçiler ortaya çıkarması gerekirken buna siyasiler el atıyorsa bu taraftar bir karardır. Bu karar tanınacak bir karar da değildir. Bu anlamda bu tepkimizi en iyi şekilde dile getirmek üzere 90 yıl önce Fransız işgalinden kurtuluşumuzun yıldönümü bizim için bir fırsattır.” diye konuştu.
Kutlamaların Pazartesi günü satranç turnuvası ile başlayacağını ifade eden Kadir Kara, 7 Ocakta Bahçeli meydanındaki kutlama programının ardından Cebelibereket Kültür Merkezindeki Osmaniye Musiki Derneği Belediye Korosu Konseri ile sona ereceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz