Başkan Karabalık Pınarbaşı Park Alanında İncelemelerde Bulundu

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Rahmiye mahallesinde yapımı devam eden Pınarbaşı park alanında incelemelerde bulundu.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Rahmiye mahallesinde yapımı devam eden Pınarbaşı park alanında incelemelerde bulundu.

Kartepe Belediyesi tarafından Rahmiye mahallesinde yapılmakta olan Pınarbaşı Park Alanı spor ve oyun alanlarının kurulması ile şekillendi. Yerleşimin yoğun olduğu Arslanbey bölgesine yeni bir dinlence alanı kazandırmak için ekiplerini seferber eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Rahmiye mahallesi Pınarbaşı mevkiinde ki 12,4 dönümlük alanda çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin de malzeme desteği verdiği çalışmada arazi Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce düzleştirildi. Fen İşleri Müdürlüğü ardından arazide çalışma başlatan Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri de 12 bin 400 metre karelik alanın 9 bin 700 metre karelik bölümünü yeşil alan olarak projelendirdi. 200 metre karelik alanda çocuk oyun alanı, 77 metre karelik aletli spor alanı, 1450 metre kare futbol sahası, 310 metre kare basketbol sahası, 425 metre kare koşu parkuru ve 260 metre kare yürüyüş parkuru yanı sıra piknik alanlarından oluşacak Pınarbaşı Park Alanı'nda çalışmalar güzel havaların etkisiyle hız kazandı.

Reklam
Reklam

Çevre düzenlemeleri ile peyzaj çalışmalarının devam ettiği Pınarbaşı Parkı'ndan bölge insanı faydalanmaya başladı. Çalışmalarda gelinen noktayı yerinde gören Başkan Karabalık, futbol maçı yapan çocuklarla sohbet etti. Pınarbaşı Park Alanı'nı beraberinde Rahmiye Muhtarı İrfan Erçelik ile birlikte gezen Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, yapılan düzenlemeleri yerinde görüp eksiklikleri tespit etti. İncelemeleri sırasında futbol sahasında maç yapan çocuklarla bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Sizleri böylesi heyecanlı ve iştahlı görmek bizleri çok mutlu etti. Park alanındaki çevre düzenlemeleri çerçevesinde yapılacak diğer bölümlerin tamamlanması ve peyzaj çalışmaları ardından 7'den 77'ye tüm mahalle için şık bir dinlence ve park alanı oluşturulmuş olacak" dedi. Park ve dinlence alanının şekillendiği Pınarbaşı Parkı'nda yapımı tamamlanan suni çim futbol sahasını kullanan mahallenin çocukları ise, "Başkan amca saha için teşekkür ederiz. Biz şimdiden oynamaya başladık. Parkın diğer bölümlerinin tamamlanmasını da merakla bekliyoruz" dediler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: